Партизану слиједе све тежи испити - први је у Бару!

Црно-бели гостују шампиону Црне Горе у трећем колу регионалног такмичења.

Кошарка 14.10.2018 | 14:45
Партизану слиједе све тежи испити - први је у Бару!
Долази време за реванш. Кошаркаши Партизана гостују у Бару код Морнара утакмици трећег кола Јадранске лиге (17х), а то ће бити добра прилика за црно-беле да се реванширају шампиону Црне Горе за поразе од прошле сезоне који су их директно коштали пласмана у плеј-оф регионалног такмичења. Додуше, већ на Суперкупу у Лакташима, који је био увертира за нову сезону, београдски клуб је победио Баране, али овај првенствени меч ипак има већи значај.

У прва два кола Партизан је забележио победе против директних ривала у борби за плеј-оф, Цедевите и Олимпије. Трећи тријумф на старту сезоне задржао би Партизан у самом врху и потврдио оправданост великих амбиција у наредном периоду. Озбиљан ветар у леђа црно-белима је дала и победа над руским Зенитом почетком недељу у Еврокупу. Тада су Раде Загорац и Џок Лендејл били најзаслужнији за преокрет и тријумф.  Управо је Загорац на претходним утакмицама потврдио да израста у правог вођу екипе и да долазак у Партизан, барем из тренутне перспективе, представља пун погодак.

Морнар је лоше почео сезону, током лета је било много тумбања у екипи, а отишао је најбољи играч Дерек Нидам. Барани су у прве три утакмице, две на Јадрану и једној у Еврокупу, доживели поразе, али су у среду направили велико изненађење и у гостима победили Торино у другом колу Еврокупа. Управо тај резултат морао би да упали аларм у редовима црно-белих како не би ушли у утакмицу по систему „лако ћемо“.

„Идемо на победу. Верујем да ће бити пуна халу Гробара и очекујем од Новице Величковића да заигра“,рекао је Вања Маринковић уочи утакмице.

Против Зенита капитен Београђана Величковић није играо, а сви остали су били на располагању. Ипак, иако се још није у потпуности опоравио од повреде леђа, искусни крилни центар могао би да заигра у Бару.

Тренер Морнара Михаило Павићевић каже да оптимизам уочи дуела са црно-белима базира управо на победи у Италији.

"Партизан је реновирао екипу, стартовао је јако добро, има великих амбиција ове године. На тој игри из Торина ми треба да градимо оптимизам , поготово у АБА лиги. Биће то интересантан дуел, без калкулација, јер обе екипе иду на побједу. Немамо избора, морамо да бранимо свој терен", рекао је тренер Барана Михаило Павићевић.

Иначе, ова утакмица представљаће за Партизан почетак мини серије гостовања, јер након Бара, црно-бели у среду гостују код Валенсије у Еврокупу, односно у суботу иду у Ново Место на дуел са Крком у Јадранској лиги.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар