"Кува" у Њемачкој: Лев пред отказом, а играчи...

Све више делује да је атмосфера у репрезентацији Немачке, која је била првак света 2014. године, веома лоша, а ретко ко жели да преузме одговорност за лоше резултате. . .

Фудбал 15.10.2018 | 12:00
"Кува" у Њемачкој: Лев пред отказом, а играчи...
Деловали су као незаустављива сила, али још једном се потврдило да нека ситница, детаљ, могу да униште машинерију којој, на први поглед, нико није могао да нађе ману...

Репрезентација Немачке, првак света из 2014. и тим који се моћно квалификовао и за Мундијал 2018, никако да се пробуди из кошмара који је почео нешто пре најважнијег такмичења године у Русији где су неочекивано елиминисани већ у групној фази.

Атмосфера у репрезентацији је "трула", игра није на завидном нивоу, а после новог убедљивог пораза од Холандије (0:3) у Лиги нација - траже се кривци.

Потребно је одгонетнути због чега се "панцери" налазе на последњем месту у својој групи у Лиги нација и нису далеко од испадања у "Б" дивизију, а јасно је да ће за почетак све очи бити упрте у селектора Јоахима Лева, када већ нема Месута Озила - играча кога многи криве за проблеме у екипи због уплитања политике, оптужби за расизам и тако даље...

"Јоги" је пред одлазак на Светско првенство продужио уговор до 2022. године, али неће бити изненађење ако се сарадња две стране заврши раније.

Да ли му је ово заправо била последња утакмица на клупи Немачке?

"Мислим да питате погрешну особу. Разумем да ће бити разговора о мени, али хајде да то буде у наредним данима, морамо се потпуно посветити мечу с Француском", навео је човек који је на клупи "панцера" још од 2006. године.

Навијачи Јоахиму Леву највише замерају то што форсира "ветеране" који су далеко од форме која их је красила при освајању Светског првенства 2014. године, а управо су двојица штопера - Жером Боатенг и Матс Хумелс - били најгори против Холандије.

Међутим, ни њима није драго да морају да прихватају одговорност...

Хумелс је у изјави за "ЗДФ Спорт" после утакмице говорио о томе да је Немачка "требало да постигне три или четири гола", али да су уместо тога примили три поготка. 

Многи су то протумачили као "удар" на његове саиграче у нападу, па се, занимљиво, Хумелс после меча огласио на Тwиттеру оптуживши ову телевизију да нису веродостојно пренели његове речи, на шта су му они одговорили "качењем" видео снимка из програма...

...на ком баш то изговара!

Лев је тражио од својих старијих играча да "буду носиоци" и погурају тако млађе, али очигледно није добро прорачунао менталитет својих фудбалера.

"Младима треба времена да се развију и не можемо очекивати чуда од њих. Потребан нам је микс млађих и искуснијих играча...", рекао је селектор после утакмице без "оптужби" на рачун својих ветерана, а видећемо да ли ће против Француске (коначно) у обзир узети форму, не и старе заслуге на име играча.

Меч с Француском гра се у уторак (20.45).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар