Милан "с машницом" враћа скупи промашај Челсија!

Није ни два месеца провео Бакајоко на северу Италије. . .

Фудбал 15.10.2018 | 11:00
Милан "с машницом" враћа скупи промашај Челсија!
Монако је у претходних неколико година "избацио" велики број фантастичних фудбалера, одлично је наплатио и њихове трансфере, а утисак је да је Челси једини који је имао криву процену...

"Плавци" су прошлог лета продали Немању Матића у Манчестер јунајтед за 40 милиона евра и за исти новац ангажовали шест година млађег Тимуеа Бакајока, али већ сада је утисак да је то био један од већих промашаја тима са "Стамфорд бриџа".

Високи везиста није могао да ухвати "ритам" Премијер лиге, лако је губио дуеле и остајао без лопте у најопаснијим зонама терена, а није могао да одговори захтевима "Сарибола".

Нови менаџер Челсија инсистира на бржој игри с технички поткованим фудбалерима, а како се Бакајоко није у том сегменту игре није поправио током лета - Маурицио Сари је дао "зелено светло" за његову позајмицу и проследио га Милану.

Ипак, чини се да се неће дуго задржати ни на северу Италије...

Како преноси "Коријере дело Спорт", Милан је близу одлуке да раскине уговор о једногодишњој позајмици већ ове зиме пошто се Бакајоко није добро показао, а играч ће ипак добити шансу да се покаже и "купи" поверење Ђенара Гатуза.

Незванични рок  "да се покаже" је наредних шест утакмица, а видећемо да ли ће Бакајоко показати боље партије од оних које има у досадашња 262 минута у дресу "росонера".

Бакајоко је четири пута улазио са клупе у Серији А, док је одиграо два читава меча у Лиги Европе против Диделанжа и Олимпијакоса, не толико квалитетно да би у потпуности оправдао очекивања Гатуза - који је играо баш на његовој позицији.

Занимљиво је да је "Рино" од доласка Бакајока критиковао Француза за кога је током припрема рекао да мора да научи да "прими лопту", као и да се "боље позиционира у дуел игри".

Како то Челси није видео приликом куповине?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар