Мурињова порука Фиорентини...

Дајем 60 милиона за Николу! "Ла Назионе" наводи да је Португалац тражио да већ у петак Фиорентини стигне понуда од 60 милиона евра за српског фудбалера, што се и догодило.

Фудбал 14.10.2018 | 10:15
Мурињова порука Фиорентини...
Спортска прича дана у јутрошњем издању дневника "Ла Назионе", листа основаног пре 159 година у Фиренци, посвећена је репрезентативцу Србије и асу Фиорентине, Николи Миленковићу.

У тексту штампаном на две стране наводи се да је Манчестер јунајтед и јутро после појављивања менаџера Жозеа Муриња на трибинама стадиона у Подгорици, где је у четвртак увече гледао утакмицу између Црне Горе и Србије, послао Фиорентини 60 милиона евра вредну понуду за 21-годишњег дефанзивца и да је она увелико – одбијена!

"Ла Назионе", у чијем фокусу су превасходно теме везане за живот у Фиренци и осталим градовима Тоскане, наводи да се Португалац "у толикој мери био импресиониран игром високог Београђанина" да је тражио да клуб пошаље званичну понуду и пре његовог повратка у Енглеску, што се наводно и догодило.

Аутор текста наводи да се Мурињо, који је утакмицу гледао у друштву легендарног југословенског фудалера Предрага Мијатовића, потрудио да Миленковићев менаџер буде обавештен о његовој намери да трансфер буде реализован већ наредног јануара, а када је са друге стране добио позитиван сигнал, затражио је и да буду започети преговори са Фиорентином.

"Ла Назионе" наводи да се Миленковићев менаџер појавио у просторијама клуба у петак у току дана и пред извршног директора Марио Коњинија изнео понуду за играча који је на лето 2017. године доведен из Партизана за 5,1 милион евра (судећи према изјави председника црно-белих, Милорада Вучелића).

Одговор клуба у власништву породице Дела Вале био је кратак: "Не, хвала", наводи аутор позивајући се на поуздане изворе, али не открива да ли је разлог то што у Фиренци не желе да остану без важног играча у јеку сезоне или понуда једноставно није задовољила породицу Дела Вале.

Миленковић је у Фиренцу стигао после сезоне и по у првом тиму Партизана, у који је "аванзовао" у јануару 2016. код тренера Ивана Томића, а напустио у јулу 2017. након што је у финалу Купа са Црвеном звездом у Хумској постигао једини гол и донео црно-белима "дуплу круну". После трансфера вредног 5,1 милион евра, 195 центиметара високи Београђанин потписао је уговор са Фиорентином до 2022. године, на деби код тренера Пиолија чекао је до децембра 2017, а у првом тиму усталио се већ у фебруару 2018. године - иако је прошле сезоне наизменично играо као штопер и десни бек.

Овог лета, након што је пружио зреле и сигурне партије у дресу Србије на Светском првенству у Русији, одиграо је сваки минут у "љубичастом" дресу у Серији А и постао вероватно највиши десни бек у европском фудбалу.

За крај, "Ла Назионе" наводи да је Миленковићев агент као посредник у овој фази преговора пренео поруку из Манчестера која гласи овако: 

"Спремни смо да се вратимо на преговоре још уверенији у повољан исход".

Фиорентина је ове сезоне најубедљивији домаћин у Серији А, са све четири победе на "Артемио Франкију" уз гол-разлику 12:1. Јувентус и Наполи су такође освојили свих 12 бодова код куће, али уз девет постигнутих и два примљена гола. Проблем су гостовања са којих су љубичасти вратили бод од могућих 12 уз гол-разлику 2:5.

Поред Миленковића, у последњој линији наступа аргентинско-бразилски тандем штопера: капитен Ернан Пецеља и Витор Уго, док је уз леви бок стандардан једини Италијан, Кристијан Бираги.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар