Не жалим за много ствари у каријери, али...

То што нисам радио дуже с Мурињом је једна од њих! "Ако побеђујеш, Мурињо је најбољи тренер ког можеш да замислиш. Онда је твој пријатељ, можеш да радиш шта пожелиш, а-ха-ха”, каже Еден Азар.

Фудбал 15.10.2018 | 16:00
Не жалим за много ствари у каријери, али...
Белгија је прекјуче добила Швајцарску с 2:1 у Лиги нација, а белгијски "Хет Лаатсте Ниеуwс" је искористио ову утакмицу како би урадио интервју с Еденом Азаром, једним од најбољих фудбалера данашњице.

Азар је у том интервјуу причао о доста ствари, између осталог како једва чека да репрезентације игра у Белгији како би могао да оде кући и једе храну коју спрема његова мама.

Али, многима је запао за око део везан за његову сарадњу са Жозеом Мурињом.

"Последња сезона под Мурињом није више била пријатна, нисмо побеђивали, ушли смо у неку врсту рутине. Тренинг за тренингом без забаве. Било је најбоље за све стране да се све то заврши. Али, да ме сада неко пита са којим би тренером волео да радим, онда бих волео да кажем: Мурињо", рекао је Азар.

Доста је зависило од форме тима…

"Ако су резултати лоши, онда он почне да критикује играче - знате већ како то иде. Али на крају крајева, прихватио сам то, то је део његовог карактера", каже Азар.

Међутим, када је Челси бележио добре резултате, онда је било уживање играти под његовим надзором.

"Ако побеђујеш, Мурињо је најбољи тренер ког можеш да замислиш. Онда је твој пријатељ, можеш да радиш шта пожелиш, а-ха-ха. Тражиш један слободан дан, он ти да два. Ако све иде како треба, Мурињо гледа на фудбал са лакоћом. Чак и његова слика екстремно дефанзивног тренера није толико тачна. Далеко је од авантуризма Пепа Гвардиоле, али у години у којој смо постали шампиони, дали смо много голова и одиграли смо доста добрих утакмица", препричава Азар.

Његов поглед на сарадњу с Мурињом показује колико заправо Португалац зна да купи играче са којима сарађује (иако то можда тренутно у Манчестеру баш и није случај).

"Не жалим за много ствари у каријери, али то што нисам могао да радим дуже с Мурињом у Челсију је једна од њих. Имали смо тим који је могао много тога да освоји, али се све завршило у негативној спирали", рекао је Азар.

Све што је прошао са Мурињом, Азар покушава и сада да искористи.

"У 12 година професионалне каријере имао сам само једну лошу сезону - и то последњих шест месеци код Муриња. То је била делом моја кривица. После титуле, питали смо Муриња за додатни одмор. Били смо тотално ван форме на почетку сезоне. Те лекције сам се сетио овога лета - четири седмице после Светског првенства вратио сам се и почео да тренирам у Челсију", рекао је Еден Азар.

Азар је играч Челсија од 2012. године, а Мурињо је био тренер Плаваца од 2013. до 2015. године. Ко зна, можда им се путеви опет негде сретну...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар