Шангај: Ноле у финалу!

Новаков савршен меч за реванш Саши, финале и друго место! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић одиграо је савршен меч против Александера Зверева и пласирао се у финале Мастерса у Шангају.  Кад игра овако, не може бити другачије: Новак у финалу! Сјајна партија српског тенисера за 17. узастопну победу.

Тенис 13.10.2018 | 12:00
Шангај: Ноле у финалу!
Ђоковић је декласирао младог Немца резултатом 6:2, 6:1 после округло сат времена игре и реванширао се ривалу за једини пораз у досадашњим међусобним дуелима.

Зверев је прошле сезоне славио у финалу Мастерса у Риму, а Новак је овим тријумфом осим прилике да се бори за титулу обезбедио и друго место на АТП листи од понедељка, пошто ће прескочити Роџера Федерера без обзира на резултат у финалу. 

У другом полуфиналу састају се Роџер Федерер и Борна Ћорић. 

Дуел још који дан трећег и петог играча света био је неизвестан само у прва четири гема, када је Зверев успевао да парира Новаку, али је потом уследио "ураган" који је освојио 10 од следећих 11 гемова за експресан тријумф.

На крају, Ђоковић је завршио са 6 винера и 9 неизнуђених грешака, док је Саша био у "дебелом" минусу – 7:29.

По 103. пут у каријери, Новак Ђоковић ће играти у финалу неког турнира!

У недељу ће покушати да дође до четвртог пехара мастерса у Шангају, а укупно 32. титуле. Видећемо да ли против Роџера Федерера или Борне Ћорића.

Наш тенисер сјајном партијом у полуфиналу "почистио" је са терена младог Немца руског порекла, 21-годишњег Александера Зверева, тренутно петог играча на светској ранг листи.

Тачно сат времена требало је Ђоковићу да дође до 6:2, 6:1 и пласмана у финале. Овом победом реванширао се Звереву за прошлогодишњи пораз у финалу мастерса у Риму, што је до ове суботе био њихов једини међусобни дуел.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар