Митровић: Циљ ми је да престигнем Бобека!

Српски фудбалер Александар Митровић рекао је да му је циљ да на листи стрелаца престигне легендарног голгетера Стјепана Бобека.

Фудбал 14.10.2018 | 15:00
Митровић: Циљ ми је да престигнем Бобека!
Митровић је у четвртак дао два гола у победи над Црном Гором са 2:0 у Лиги нација и до сада је у дресу репрезентације постигао 20 погодака.

"Престигао сам Дејана Савићевића, велико име, част ми је да сам испред њега. Мој циљ је Бобек и надам се да ћу једног дана да га стигнем и престигнем можда. Али, најбитније је да резултати буду добри, а голови ће онда доћи", рекао је Митровић. 

Први на листи стрелаца је Бобек са 38 голова, који је своје поготке постизао у дресу Југославије. 

Када је реч о утакмици са Црном Гором, Митровић је казао да је цела екипа била добра. 

"Морали смо да играмо чврсто, да се боримо. Нисмо правили неке грешке, искористили смо шансе и победили. Цела екипа је играла веома добро", казао је Митровић. 

Он је извео једанаестерац код првог гола, иако је за то био задужен Душан Тадић. 

"Молио сам га сигурно пар минута. Осећао сам да ћу да дам гол, био сам доста упоран и он је попустио када је видео докле све то иде. Хвала му на томе. Он је изводјач пенала. Договараћемо се у наредном периоду", рекао је Митровић уз осмех. 

Поводом изјаве да би волео да на терену игра у пару са другим шпицем Александром Пријовићем, што му се није испунило, казао је да за то није био тренутак. 

"Нема ја шта да убедјујем селектора. Било је 2:0 и није био тренутак за два шпица. Пријовић је битан шраф, џокер, одвео нас је голом на Светско првенство. Он увек може да ускочи и реши утакмицу када је потребно", додао је нападач енглеског Фулама. 

Био је више пута током утакмице на мети навијача Црне Горе, али је похвално говорио о боравку у Подгорици. 

"То је нормално, увек има неке ватре, посебно од стране навијача. Они бодре своју екипу, тако ће бити и када ми играмо код куће. Дочек је био феноменалан, били смо у граду без икаквих проблема. Мораћемо да узвратимо истом мером", рекао је Митровић. 

Наредни ривал репрезентацији Србије у Лиги нација биће Румунија, а Митровић је рекао да његова екипа мора да буде паметна, да тактички игра добро и да се нада да ће победити.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар