Туга: Првачић умро од инфаркта

Шестогодишњи дјечак Ф. К. из села Рајинце код Прешева, који је прије два дана преминуо на почетку петог часа у Основној школи "Зејнељ Хајдини", умро је од инфаркта, саопштило је Више тужилаштво у Врању.

Србија 13.10.2018 | 08:31
Туга: Првачић умро од инфаркта
Мали Ф. К. је изненада пао са столице у учионици школе у којој је овог септембра почео да похађа први разред. То се догодило пред пуном учионицом ђака и учитељицом. Учитељица, директор и остало особље школе покушали су да помогну дјечаку и однијели га амбуланту која се налази у склопу школе, али нису успјели да га спасу.

Учитељица Иљфете Ибрахими рекла је да се дечак до сада није жалио и није било познато да има здравствене проблеме, пише "Блиц".

“У тренутку када је пао са столице, подигла сам га, позвала помоћног радника и брзо смо га одвели љекару”, рекла је учитељица.

Директор школе Шукри Имери додаје да су дјечака однијели у школску амбуланту, где му је пружена прва помоћ и гдје су љекари свим снагама покушавали да му помогну. Они су 20 минута покушавали да реанимирају првачића. Убрзо су на лице мјеста дошли и љекари из Дома здравља у Прешеву који су, нажалост, само могли да констатују смрт.

Према ријечима директора школе, љекари су констатовали да је дјечак имао срчани удар - инфаркт, а то је јуче поврђено и у Вишем тужилаштву у Врању.

Тужилац Данијела Трајковић рекла је да је дјечак умро због проблема са срцем. Из тужилаштва су појаснили да су љекари из Дома здравља констатовали природну смрт, тачније да је дечак умро од инфаркта, због чега није наложена обдукција.

Како је директор школе испричао, родитељи су обавијештени када су дечака понели према амбуланти.

“Сви смо такорећи били ту, потресени смо због трагедије. Отац је за неколико минута стигао, гледао је како се лекари боре за живот његовог сина. Био је тих док је посматрао. Тешко је описати ту бол и грч на лицу у тренуцима када човек губи дете. Најпотресније је било када је дошла дечакова мајка. Изашао сам, било ми је тешко. Нисам могао ту тугу да гледам, кад је она ушла, ја сам изашао, и ја сам отац”, прича Имери.

Према информацијама које је објавио “Блиц”, ни родитељи дјечака нису жељели обдукцију сина. Директор школе Шукри Имери додао је да је првачић био крупнији и виши у односу на своје вршњаке и да се претходно током дана није жалио на било какве тегобе. Покојни малишан има брата и сестру, а он је био најстарије дијете.

Саучешће породици јавно је упутио и предсједник Скупштине Општине Прешево Сами Салику.

“Поштована породице К., са огромним болом и тугом добили смо трагичну вијест о смрти вашег детета. Веома нас је потресао овај велики губитак. Грађани наше општине са вама дијеле велику бол. Тешко је наћи одговарајуће ријечи утјехе у оваквим трагедијама. У име Скупштине Општине Прешево и у своје лично име изражавам најискреније саучешће у овим тешким тренуцима за вас”, рекао је Салиху.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

јова

13.10.2018 08:52

Туга, залосно : ((( покој ти дуси јунаце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

13.10.2018 11:20

Почивај у миру Божјем,мали анђеле.

Name

Маестро

14.10.2018 19:50

залосно

ОДГОВОРИТЕ