Изнервирани Јовић: Нисмо заслужили овакав терен!

"Људи у Србији очекују много, а дају мало", казао је после меча голгетер младе репрезентације Лука Јовић који је очекивао већу подршку екипи која се пласирала на Европско првенство.

Фудбал 13.10.2018 | 14:15
Изнервирани Јовић: Нисмо заслужили овакав терен!
Мало ко је терен стадиона "Карађорђе" напустио толико изнервиран попут Луке Јовића.

Није младог нападача "орлића" пореметило то што је резултат на семафору против Аустрије био само 0:0 - штавише, овим ремијем Србија се пласирала на Европско првенство У21 - него је читаву утакмицу водио бригу о ужасном терену стадиона у Новом Саду.

Коров "мухар" је направио проблем и терен је више личио на њиву него на травнату подлогу, па је Јовић уз бригу о томе на који начин ће се лопта одбити од "џомбе" - морао да пази и на повреде.

Ни након туширања га нервоза није напустила, али је радо стао на позив новинара.

"Криво ми је заиста што смо играли на оваквом терену. У ствари ми и НИСМО могли да играмо и покажемо своје право лице", казао је Лука Јовић после меча за МОНДО и Спортску централу и додао: "Нисмо заслужили ово после осам победа у осам мечева, али не можемо ми да одлучујемо о томе".

За нападача су овакве утакмице најтеже...

"Нормално да је тешка утакмица кад не можемо да играмо фудбал него набијамо лопту! Ту је одбрана у предности јер су окренути лицем", наставио је Јовић и присетио се одличне шансе у 14. минуту када је имао "чисту путању" пред собом, али није могао да смири лопту.

"Нико не може да води лопту по оваквом терену, одскочи, иде преко колена, застане, прође поред ноге... Не бих стварно коментарисао више. Прошли смо и то је најбитније, надам се да се оваква утакмица неће поновити".

На трибинама новосадског "Карађорђа" тек нешто више од хиљаду гледалаца, без нарочито гласне подршке. Тек негде око 70. минута први пут се проломило и "Србија, Србија".

"Апсолутно се слажем да је ова репрезентација заслужила већу подршку. Људи у Србији очекују много, а дају мало. Тако је и за А репрезентацију где нема много људи, а очекују да резултати буду врхунски. Ако их желе - морају и више да долазе на стадионе. Ми играмо утакмицу за пролазак на ЕП, а три четвртине стадиона је било празно. Надам се да ћемо већу подршку на другом мечу", казао је Јовић и упутио позив навијачима за меч против Јерменије у уторак (18.00, ТВ Арена Спорт).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар