Клоп: Кад сам дошао, никоме се није свиђао Ливерпул!

А сад вам обећавам – освојићемо пехар! Немац о прве три године на Енфилду. . .

Фудбал 15.10.2018 | 14:45
Клоп: Кад сам дошао, никоме се није свиђао Ливерпул!
Тачно три године на Енфилд роуду. За то време уздигао је Јирген Клоп Ливерпул, али никако да освоји трофеј и да стекне међу навијачима Црвених и острвском јавности још веће поштовање, иако ни ово што је досад урадио не може да се занемари.

Немачки стручњак је, ипак, уверен да ће ускоро моћи и трофејима да се подичи.

„Кад сам дошао у Ливерпул рекао сам да не знам кад ћемо освајати трофеје, али да гарантујем да ћемо напредовати. Као што и јесмо. На нашу жалост, напредују и конкуренти. Не знам тачно кад ће се то променити, међутим, обећавам да ће овај клуб поново освајати пехаре. Док се то не деси, дајте да уживамо у фудбалу, у свему што он носи, јер је, ипак, леп“, добро је расположен Клоп.

По окончању последњег прелазног рока закључци су били да је коначно формирао тим по свому укусу и да је у самом граду еуфорија већа него икад раније.

„Успели смо да створимо добар радни амбијент. Упоредићу то са једним детаљем: по мом доласку никоме се није свиђао тим који смо имали, чак се ни самом тиму није допадало чиме располаже. Наравно, нама тренерима суде на основу броја трофеја, међутим, то је процес. Да би се до трофеја дошло није могуће проследити играчима књигу у коју сте записали жеље, да је они прочитају и разумеју баш како сте замислили. Мора да се напредује корак по корак“.

А Клоп је некако увек застајао на последњем, јер је изгубио три финала (Лига куп од Манчестера после једанаестераца, Лигу Европе од Севиље 1:3 и Лигу шампиона од Реала истим резултатом).

„Ако себи обезбедимо финала онда је наш период у клубу успешан и имаћемо чега да се сећамо“.

Поготово што навијачи на Енфилду верују Немцу.

„У животу има много важнијих ствари од фудбала, али кад као навијач одем на утакмицу, те друге ствари нити постоје, нити ме занимају, јер те фудбал тера да заборавиш на све остало. Зато, желим да наши мечеви буду најзабавнијих 95 минута седмице у граду“, закључио је Јирген Клоп.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар