Врховни суд РС оборио оптужницу

Врховни суд Републике Српске укинуо је пресуде Саши Видовићу (35) и Александру Булатовићу (31) који су због убиства Мирослава Лазаревића у октобру 2016. били осуђен на 39 година затвора.

Република Српска 12.10.2018 | 15:24
Врховни суд РС оборио оптужницу
Јелена Деспотовић портпарол Врховног суда РС потврдила је за Српскаинфо да је предмет враћен Окружном суду Бањалука.

Подсјетимо, на рочишту одржаном у Врховном суду РС републички тужилац Драгица Глушац затражила је да се оптужени казне дуготрајним затвором, док је одбрана истакла да се пресуде Видовићу и Булатовићу требају укинути.

Адвокатски тим одбране истакао је да су током истраге докази прибављени на незаконит начин, те да је током првостепеног суђења погрешно утврђено чињенично стање. Одбрана је посебно истакла да тужилаштво није доказало да су се Видовић и Булатовић заједно удружили и договорили да изврше убиство Лазаревића. 

Адвокат Марица Ћулум је тако прецизирала да нема доказа да је Видовић изван сваке разумне сумње починио кривично дјело.

Саша Видовић је у обраћању већу Врховног суда РС између осталог, изјавио да тужилаштво није понудило ништа више осим чињенице да је Лазаревић убијен.

-Нема ниједног доказа да сам ја био у улици гдје је убијен Лазаревић.Није доказана кичма оптужнице, односно претходни договор. Није доказан ни мотив убиства, а ја нисам имао ниједан једини мотив да убијем Лазаревића-истакао је Видовић.

Лазаревић је убијен у октобру 2016. године у Источном Сарајеву, а убице су га изрешетале са 24 хица.

(Српскаинфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Брод

12.10.2018 14:24

За убиства се у овој земљи неодговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.10.2018 15:06

Шта би са оном женом што је “пала” са зграде Владе? Знала мутљажу око Робних резерви...

Name

Пензионер

12.10.2018 15:21

Ослободјени цим су просли избори то се могло и оцекивати

Name

Б. Бабић

12.10.2018 15:00

Ова пресуда је резултат измјена ЗКП РС у јулу о.г. Закону РС виши суд може више пута укинути пресуду, а у осталим дијеловима БиХ не

ОДГОВОРИТЕ
Name

либом етаки

12.10.2018 17:58

Нисам правник и не могу коментарисати донесену пресуду, али сам човјек од много година па размишљам, ако је неки судија, или судско вијеће, донијели пресуду, а нису исправно утврдили чињенично стање, какве су то судије, у вијећу, донесу погрешну одлуку, одлуку неутемељену у чињеницама, па зар њима не би требало рећи да нису довољно квалификовани да раде тај посао, да су, вјероватно, завршавали вечерње факултете, да не могу и не знају судити људима, па чак и за саобраћајне прекршаје, а не за тешка кривична дјела, има ли икаквих санкција и казни за људе који нису дорасли послу који раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вулканизер

12.10.2018 19:18

Да сте га убили возилом у саобрацају исли би на робију а оваку није законито прикупљен доказ и бугија, наставите по старом, брука и срамота, исељавајте се људи

ОДГОВОРИТЕ