ЕП до 21: Фали још само печат!

Илити бод у последњих 180 минута квалификација како би Орлићи оверили визу за Италију. Данас је прва шанса на Карађорђу против Аустријанаца. . .

Фудбал 12.10.2018 | 14:00
ЕП до 21: Фали још само печат!
Млада репрезентација Србије чврсто држи прво место у својој квалификационој групи за Европски шампионат у Италији догодине. Шест бодова више од првог пратиоца Аустрије даје нам одређену сигурност на два кола пре краја, али опуштања нема. Поготово што баш та Аустрија у данас стиже у Нови Сад (почетак 18.00).

Ситуација је потпуно јасна: Орлићима је потребан бод од преосталих шест како би оверили пласман на завршни турнир. Аустријанцима игра само победа на Карађорђу, те да се надају сензацији у последњој рунди, када Ђоровићеви изабраници дочекују Јерменију.

Наш селектор још једном није могао да рачуна на све расположиве снаге, али момци који су у највећој мери изнели терет ових квалификација ту су: Пантић, Јовић, Гајић, Ранђеловић, Света Марковић, Вуле Јовановић...  Аустријанци су одиграли испод својих могућности ове квалификације. Тим који у својим редовима има већ прекаљене бундеслигашке играче попут Лајмера из Лајпцига, Данса из Аугзбурга, Поша из Хофенхајма, Фридла из Вердера, те Вебера из Ајакса, сјајног Ханеса Волфа из Лајпцига... свакако је словио за фаворита групе 7. Али управо тријумф Србије у првом међусобном мечу (3:1) одредио је судбину Аустријанаца.  

Већина ових звездица из аустријског тима неће бити вечерас у саставу, па је реално очекивати да наши момци искористе прву меч лопту. Победа или реми, мање је важно.

"Ако у предстојеће две утакмице не узмемо бод онда и нисмо за ЕП", јасно поручује десни бек нашег тима Милан Гајић. " Желимо да посао завршимо већ данас. Да не улазимо у беспотребан вид пресије и притиска. Сви смо здрави и спремни, требало би све да буде на нивоу".

Селектор Горан Ђоровић хвали противника и смирено поручује:

"Морамо да уђемо максимално концентрисано и озбиљно. Такав приступ нас је и довео у овакву ситуацију, да са прве позиције чекамо финиш такмичења. Поштујемо Аустријанце. Све је сада у другом плану, све снаге усмерили смо на данашњи окршај". 

Аустријанци боље играју на страни у овим квалификацијама. После пораза од Русије (0:1) све су убедљиво добили – два пута по 5:0 (Јерменија, Грибралтар) и једном 4:0 (Македонија). Србија је славила у сва три меча пред својим навијачима, два пута доста тешко (Македонију 2:1 и Русију 3:2). На мечевима Орлића у Новом Саду у просеку пада чак четири поготка. Те би информације могле да користе кладиоцима...

А када је у питању такмичарски мотив Аустријанаца за њега се "не треба бринути". Имаће га гости на претек иако су миљама далеко од првог места, јер они су тренутно четврти на табели другопласираних селекција. А познато је да четири најбоља другопласирана тима иду у доигравања, те да се два квалификују на завршни турниру уз девет победника група и домаћина Италије.  

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП У ИТАЛИЈИ У21

ГРУПА 7

9. коло
18.00: Србија - Аустрија
18.00: Русија - Македонија

10. коло (16. октобар)
14.30: Македонија - Гибралтар
18.00: Србија - Јерменија
18.00: Аустрија - Русија

СРБИЈА - АУСТРИЈА 
(ТВ Арена спорт, 18,00)

Нови Сад. 
Стадион: Карађорђе. 
Судија: Стјуарт Отвел (Енглеска).

Србија (4-2-3-1): Радуновић - Гајић, Јовановић, Марковић, Богосавац - Машовић, Денић - Ранђеловић, Пантић, Лутовац - Јовић.

Аустрија (4-2-3-1): Шлагер - Баумгартнер, Лајнхарт, Вебер, Фридл - Љубић, Дансо - Прокоп, Хонсак, Улман - Квасина.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар