Крстајић одушевљен: Ово је будућност Србије!

Селектор Србије говорио о подмлађеном тиму и истакао да је одушевљен због начина на који је одиграо тежак меч против Црне Горе.  Ово је почетак "клинаца" – потпуно подмлађен тим.  Младен Крстајић, селектор репрезентације Србије, похвалио је однос играча у утакмици против Црне Горе.

Фудбал 12.10.2018 | 11:15
Крстајић одушевљен: Ово је будућност Србије!
Фудбалери Србије савладали су на гостовању селекцију Црне Горе са 2:0 у "братском дербију" који је обележио треће коло Лиге нација.

"Орлови" су савладали "Соколове" у првој такмичарској фудбалској утакмици од раздвајања две земље 2006. године захваљујући двоструком стрелцу Александру Митровићу.

"Најбитније да смо победили. Морам да честитам играчима на коректној, поштеној и исцрпној борби. Били смо као један током читавог меча. Наравно да постоје ствари које треба да поправимо, посебно из другог полувремена, али смо реално били бољи и заслужено победили", рекао је Крстајић за телевизију "Спортклуб".

Србију после овог сусрета очекује гостовање Румунији за три дана.

"Рекао сам и у најави сусрета, треба прво гледати овај меч, па тек онда са Румунијом. Сигурно је да ће бити тешко, у првој утакмици смо одиграли нерешено 2:2, али ћемо отићи да се надигравамо и покушамо да извучемо позитиван резултат. Надам се да ће нам то донети да у новембру играмо барем једну пријатељску, незваничну утакмицу. Већ сутра путујемо у Букурешт на победу".

Он се на конференцији осврнуо на велики број младих играча који су били у стартној постави.

"Ово је почетак ‘клинаца’ јер је било 9 младих играча, ако међу њима рачунамо и Митровића. Од искуснијих су ту били само Душан Тадић и Антонио Рукавина. То је велики плус за нас, екипа је потпуно подмлађена и ови играчи су показали да имају будућност. Од Сергеја не очекујем потез, него да стално игра на високом нивоу јер има такав карактер. Многи су вероватно очекивали да почне ову утакмицу, али то су биле неке тактичке замисли и можда смо изненадили Црну Гору јер је почео на клупи".

На питање да ли га је разочарала Црна Гора, Крстајић је одговорио: "Није ме разочарала Црна Гора, већ су ме одушевили моји играчи. Да не заборавимо да су нама фалила два кључна играча, Александар Коларов и Немања Матић, али ови момци су показали да су будућност Србије", рекао је селектор Србије.

Крстајић је одговорио и због чега Сергеј Милинковић-Савић није почео дуел.

"Многи су очекивали да СМС почне утакмицу, али смо се одлучили за другу опцију и то можемо да гледамо као тактичко изненађење. Иначе, врло само задовољан како игра", подвукао је Младен Крстајић.

Крстајић се захвалио домаћину на изузетној гостопримљивости и додао да је Србија могла убедљивије да слави, само да су неке ситуације из контри и полуконтри боље завршаване.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар