Ђоковић и Федерер одјавили Пикеа!

Почиње подела у свету тениса…! Србин и Швајцарац имају исте планове.

Тенис 12.10.2018 | 20:20
Ђоковић и Федерер одјавили Пикеа!
Не иде Ђерару Пикеу ових дана… На терену је штопер Барселоне један од најгорих играча тима, директно одговоран за лоше резултате, али му није добро кренуло ни са приватним бизнисом. Светке тениске звездеРоџер Федерер и Новак Ђоковић су одбацили могућност да учествују у новом Дејвис купу чији оснивач јеПикеова компанија.

Подсетимо, група инвеститиора окупљена око Ђерара Пикеа је преко компаније Космос купила од Светске тенисе федерација права на Дејвис куп у наредних 25 година и обавезала се да ће у том периоду инвестирати три милијарде долара. Најстарије тимско такмичење у свету спорта ће са новим газдама доживети драстичне промене у формату и календару. Али ће и нудити много више новца него до сада с обзиром да ће наградни фонд бити преко 20.000.000 евра од чега ће преко 15.000.000 евра ићи играчима.

Пике и другари су све лепо смислили и испланирали, али почели су да стижу одговори који им се неће допасти. Наиме, звезде попут Ђоковића иФедерера ће преферирати Светско првенство за тимове у организацији АТП-а које почиње 2020. године и биће пандан Дејвис купу.

“Између то двоје, даћемо приоритет СП за тимове јер је то АТП такмичење. Мислим да су термини у Дејвис купу јако лоши. Погтово за најбоље играче”, рекао је Ђоковић.

Слично размишља и Роџер Федерер.

“Нема више Дејвис купа какав смо познавали, али и овом новом треба дати шансу. желим им успех и надам се да ће навијачи уживати у њему. То није такмичење за мене, већ за неке нове генерације. Нисам причао са Вавринком, али искрено сумњам да ће и он тамо играти”, рекао је Федерер.    

Дејвис куп у новом формату је одјавио и Александар Зверев.

“Не пада ми на памет да играм тенис крајем новембра. А мислим да ће вам то рећи и сви остали играчи из тениског врха. Имамо само два и по месеца одмора и било би лудо да десетак у новембру трошимо на то такмичење. Гарантујем да ће вам то речи и много других тенисера”, поручио је Зверев.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар