Жофри и Лео: Француски дјечаци маштали о Партизану!

Жофри Ловерњ још једном, овај пут изјавом за сајт Евролиге, истакао љубав према Партизану. Ловерњ и Вестреман навијали су за црно-беле и пре него што су постали део Партизана!

Кошарка 13.10.2018 | 21:30
Жофри и Лео: Француски дјечаци маштали о Партизану!
Колики је Жофри Ловерњ навијач Партизана познато је свима. Љубав према црно-белим бојама није доказао само на терену и тетоважом грба клуба из Хумске улице изнад подлактице, већ и свакодневим изјавама и поступицима.

Последње што је рекао француски репрезентативац, одушевиће партизановце.

Нови кошаркаш Фенербахчеа је, у интервјуу за сајт Евролиге, рекао да је одмалена желео да игра за Партизан, као и да је тренер Жељко Обрадовић један од разлога да дође у турски клуб.

"Када сам имао 14 или 15 година, желео сам да играм за Партизан. Чуо сам за овај тим који нема много новца, али има велику армију навијача и велику историју. Тада сам почео да претражујем на интернету старе видео снимке Партизана", присетио се Ловерњ.

Партизан је 2010. године учествовао на Фајнал-фору Евролиге у Паризу, а Ловерњ је рекао да је тада са Леом Вестерманом ишао да навија за црно-беле.

"Када сам имао 18 година, Партизан је дошао на Фајнал-фор у Паризу и отишао сам да гледам утакмице са Леом Вестерманом. Почели смо да причамо о томе како бисмо једног дана желели да играмо за Партизан, а неколико година касније обојица смо то урадили", казао је Ловерњ.

Он ће наредне сезоне играти за Фенербахче, који с клупе предводи најтрофејнији европски тренер Жељко Обрадовић.

"Драго ми је што сам се вратио у Европу. Желим да освојим барем једну титулу у Европи, Евролигу пре краја моје каријере, тако да сам одувек знао да ц́у се вратити у Европу у неко доба и стварно сам желео да играм за Фенер, још од када сам био у Партизану", рекао је француски репрезентативац.

Он је додао да зна каква су очекивања Обрадовића, за ког је имао само речи хвале.

"Знам како и шта очекује. Познајем пуно његових пријатеља из Србије и пуно играча који су играли за њега и они су ми све рекли све о томе како размишља и шта очекује од својих играча.Потребна ми је та атмосфера коју доноси тиму, он је веома захтеван, али и врло поштен, знаш шта да очекујеш од њега, жели све да добије и има велика очекивања, али оно што он тражи од својих играча је увек веома јасан и он говори на исти начин за све, није битно ко си ти. У суштини, он је искрена особа", рекао је Ловерњ.



Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ккнд

14.10.2018 07:21

У вријеме кад су мастали да играју у Партизаију тамо је харао легенда српске косарке Коста Перовиц а имали су скор 2/12 у Евролиги... Стимулативно, нема ста...

ОДГОВОРИТЕ