Јуче завршио каријеру, данас сјео на клупу!

Астон Вила за новог менаџера именовала је Дина Смита, а Џона Терија за његовог помоћника.  Тек изашао из копачки, већ седа на клупу: Тери помоћник у Астон Вили! Фудбалски клуб Астон Вила именовао је Дина Смита за новог тренера, док је за његовог помоћника изабран Џон Тери, пренели су британски медији.

Фудбал 12.10.2018 | 08:15
Јуче завршио каријеру, данас сјео на клупу!
Легендарни енглески фудбалер Џон Тери одмах по завршетку играчке кареијере започео је тренерску, пошто је именован за асистента новог менаџера Астон Виле Дина Смита.

Тери је управо после наступа у енглеском друголигашу одлучио да заврши трофејну каријеру фудбалера и у истом отвори ново поглавље.

Бивши капитен Челсија и репрезентације Енглеске чак 22 године провео је на Стамфорд Бриџу, пре него што је последњу годину као играч одрадио у Астон Вили.

Освојио је прегршт трофеја - Лигу шампиона, Лигу Европе и пет титула Премијер лиге, а за тим из Лондона трећи је по броју наступа икада са 717 утакмица, уз 67 голова.

Дин Смит у Бирмингем долази из редова великог ривала Брентфорда и то као наследник смењеног Стива Бруса.

Смит је до сада предводио Брентфорд, који ће добити компензацију од Астон Виле.

Управа Астон Виле је прошле недеље отпустила тренера Стива Бруса због лоших резултата и једне победе у последњих 10 утакмица.

Астон Вила је добила и новог спортског директора, Хесуса Гарсију Питарча. Бивши енглески репрезентативац Џон Тери је прошле недеље завршио каријеру у Астон Вили.

Он је минулу сезону провео у бирмингемском клубу, након што је 19 сезона успешно играо за Челси. Тери (37) је недавно одбио понуду Спартака из Москве, рекавши да селидба у Русију не би била добра за његову породицу.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар