Ко каже да Мурињо вечерас у Подгорици није ''на послу''?

Сетите се само 2013. или 2016. године, па случаја Лука Модрић. . .

Фудбал 11.10.2018 | 18:00
Ко каже да Мурињо вечерас у Подгорици није ''на послу''?
Свака част Стевану Јоветићу, летошњој пијачној сензацији Сергеју Милинковићу Савићу, па и Александру Митровићу, једном од најбољих стрелаца Премијер лиге; свака част и сјајном Душану Тадићу и нашој надолазећој звезди Николи Миленковићу, али вечерас ће главне звезде под Горицом бити Жозе Мурињо и његов домаћин Предраг Мијатовић.

Оно што су Енглези пре неколико дана објавили испоставило се тачним - Посебни стиже у Подгорицу на утакмицу Црна Гора - Србија, што је потврдио његов пријатељ и сарадник Предраг Мијатовић. Легендарни ас Партизана и Реал Мадрида каже да није инсистирао на доласку Португалца...

"Не, не, Мурињо је сам то желео. Сваку паузу у првенству он користи да одгледа неку од утакмица репрезентација, па као што је пре неколико година био у Београду, као што је био у Загребу, сада је и Подгорица дошла на ред. Мурињо све прати и мислим да је одлука да дође у Црну Гору добра и за њега и за црногорски фудбал", казао је Мијатовић за Вијести.

Мурињо последњих дана трпи велике притиске у Енглеској због лоших резултата Манчестер Јунајтеда. Медији су се жестоко обрушили на њега, има ту и непримерених иступа с обе стране. Како се један тако велики стручњак носи с толиким пристиском било је питање за Пеђу Мијатовића?

"То ћете морати њега да питате, ако будете имали прилике. Ја, као његов пријатељ, не могу да одговорим на то питање".

Толико о разбибрижном чаврљању. Зна се шта фудбалске заљубљенике највише занима - кога то Жозе Мурињо долази да гледа у Подгорицу?

"Не, нема намеру да снима никога, једноставно жели да ужива у амбијенту", покушао је Мијатовић да скрене с теме.

Па сад, колико је реално да менаџер Јунајтеда заиста долази у Подгорицу само да би погледао утакмицу треће репрезентативне категорије Црна Гора - Србија? Не, никако не доводимо под сумњу речи великог аса, само ћемо се подсетити шта је и како бивало када је Жозе раније посећивао ове наше просторе и балканске стадионе.  

Ето, рецимо, у септембру 2013. из ложе Маракане у друштву Мијатовићаи Влада Лемића - а бејаху около и Толе Караџић, Додик, бата Ђора, Давор Шукер, ондашњи директор полиције Вељовић - Португалц је помно пратио сваки корак Немање Матића, тада фудбалера Бенфике који се није прославио, добио је чак црвени картон, али Мурињов утисак то није покварило. Одмах у јануарском прелазном року Жозе је казао Роману Абрамовичу да има само једну жељу - Србина Матића. И она му је испуњена исте зиме. То је Челсијеву касу олакшало за 25.000.000 евра. Причу даље знате,Мурињо је прешао на Олд Трафорд, а Матић скоро за дупло веће паре кренуо за њим.  

НИ тада се није могло чути да је Посебни дошао због некога конкретно, већ "да ужива у фудбалу". 

Три године касније, био је крај марта, Жозе Мурињо одсео је у свечаној ложи загребачког Максимира. На терену Хрвати у коцкастим дресовима и Украјинци у жутим. Фокус славног стручњака је на момку са бројем четири - Иван Перишић. И тако свих 90 минута. Португалац је отишао насмејан и решен да купи вихорно крило. И то покушава и дан-данас. Ево колико је прошло прелазних рокова - није успео. Али неће одустати. Није одустао ни протеклог лета, кажу добро упућени извори. Перишић је и даље тиха патња Жозеа Муриња... 

За ту посету Загребу једног од најпопуларнијих светских стручњака везана је и једна анегдота. Мурињоје одсео у хотелу Еспланада и када је желео да изађе и прошета - буљук новинара пред њима. Шљаште блицеви, питања, добацивања...

"Хвала вам што сте ми омогућили да уживам у шетњи вашим градом", гордо је преко рамена промрмљао Португалац и затворио се у своју собу. 

Прича око ангажовања Луке Модрића више је пута испричана. Завршио ју је трилинг Мурињо-Лемић-Мијатовић. На Жозеово инсистирање, разуме се. После једне од оваквих утакмица, јелте... 

"Не знам да ли ћу имати времена да му покажем лепоте Црне Горе, ипак он долази због фудбала и због утакмице", као да се збунио мало на крају Мијатовић.

Дакле, Мурињо је ипак вечерас у Подгорици на радном задатку. А на нама је само да нагађамо. Јунајтедова одбрана је у дебелој кризи. Бројке су сурове - то је најлошија задња линија рачунајући првих 16 екипа на табели Премијер лиге. Број примљених голова 14 на осам утакмица. Стефан Савић је повређен, ту је Блеки Миленковић. Можда? Што да не. Ево му прилике да се наметне. Сергеј Милинковић Савић? Повезиван на десетине пута са Јунајтедом. Ништа боље него играча погледати кад му баш и не иде, кад је у лошој форми. Раскош је већ уснимљена и евидентирана. Остали?  Тешко.

Али слободно пустите машти на вољу.

Има ли на вечерашњем лагеру - поред наведеног - штофа за неки нови манчестерски костим?   

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар