Прича: Неко за част, неко за власт!

Вечерашњи братски окршај у Подгорици (20. 45) могао би да одговори на нека питања, мада резултатски заправо не решава апсолутно ништа. . .

Фудбал 11.10.2018 | 19:15
Прича: Неко за част, неко за власт!
Репрезентација Србије вечерас наставља такмичење у Лиги нација. Трећа лига европског фудбала. После два кола Орлови на четири бода и сада окршај са Црногорцима под Горицом. Амбијент у тиму лош, играчки кадар окрњен. Значајно. То је кључ нагле промене расположења у два табора. Црногорци осокољени повратком Стевана Јоветића у конкуренцију за тим, наши ускраћени за капитена Александра Коларова, заменика капитена Немању Матићу (после мистериозне повреде), те једног од најкреативнијих играча - Адема Љајића. На све то, отказао је и звездаш Ненад Крстичић, чиме су могућности у маневру додатно умањене.

Шта то у преводу значи за Младена Крстајића?  

Милан Родић готово извесно иде на леви бок, јер ту суштински Србија ни нема други избор. Реми са Румунијом у септембарском мечу у Београду могао би да понуди одговор на питање ко ће уместоМатића. Против Румуније су од првог минута играли Немања Максимовић и Саша Лукић, лаичким оком су убрзали игру, али да не претерујемо – није то Матићев ниво игре. Како било, Максимовић и Лукић су фаворити за стартну поставу, о чему смо већ писали, мада селектор Младен Крстајић овог пута има и алтернативу у ликуБранка Јовичића. Кад већ одбија да се помири са Луком Миливојевићем...

Што се тиче Црногораца, извесно је да Стефан Савић неће моћи да игра, а Јоветић је сваким сатом све ближи стартој постави. Довољно за главобољу нашег штоперског пара који ће готово извесно чинити Вељковићи Миленковић. Тренутно главни проблем за Тумбаковића јесте повредаНиколе Вукчевића, који жели да игра на сопствену одговорност, али би са тим морао да се сагласи и лекарски тим Левантеа, а он је у петак – дакле шест дана уочи утакмице на стадиону под Горицом - објавио да популарног Ђиђа чека пауза од три недеље.

Оно што одузима Црногорцима на самопоуздању је податак да октобар није омиљени месец Соколова. Откако су добили независност у октобру су у утакмицама квалификација за Европско првенство – сада замењених мечевима Лиге нација - играли осам утакмица и добили само Швајцарску још 2010. године.

Било је ту касније неких добрих резултата – два ремија против Енглеза су најбољи пример – али и не тако лепих успомена попут меча без голова са Лихтенштајном или пораза од Аустрије на домаћем терену. С друге стране, треба имати на уму да у два прва меча Лиге нација нису примили гол.

Но оно што нас много више интересује јесте наше двориште, а тамо поред кадровских проблема већ дуже време владају и они људски. Матићева порука на Инстаграму последња је подигла прашину око националног тима. 

"Друштвене мреже баш и нису нешто где би смо о некоме или нечему могли да дајемо суд. Тамо има доста слободе, буквално можеш да кажеш, напишеш шта хоћеш, а да притом не мислиш много. Можда је овога пута у питању нешто што нико од нас играча не зна. Не треба обраћати пажњу на то", кратко и јасно поручио је један од најискуснијих у нашем тиму Антонио Рукавина у изјави за Спортски журнал.  

Селектор Крстајић казао је да су чуо са Матићем и да су се диговорили да ас Манчестера одмори "ову туру", али после иступа на друштвеним мрежама нису контактирали, па ће све још неко време остати под велом тајне.

Када је сама утакмица у питању Крстајић је једно време имао дилему да ли нападне са два нападача...

"Обојица (Митровић и Пријовић) у доброј су форми. Једна од опција је да почнемо са два шпица“, изјавио је синоћ пред последњи тренинг наш селектор, али се изгледа убрзо определио за проверену, безбеднију варијанту. Митровић најистуренији, па иза нови капитен Тадић, Сергеј Милинковић Савић и Костић.  

Александар Митровић покушао је да "наговори" синоћ Крстајића за друштво у шпицу. Конкретно, да му придода Пријовића...

"Сигурно да ми је лакше кад смо обојица у игри, али о свему одлучује селектор, зна се“.

О самом сусрету и свим специфичностима које носи дуел истих народа Младен Крстајић је рекао:

"Утакмица која све диже на виши ниво. Битно је да сви знају да играју две братске земље и апсолутно не размишљам о томе да је ово меч високог ризика. Не видим разлог зашто би било високог ризика кад толико људи има везе са једном или другом земљом. Црна Гора има сјајног селектора и квалитетан тим. Игра пред својим навијачима, то је предност, али ми смо дошли у Подгорицу да остваримо победу“, закључио је је српски селектор.

Соколови код куће, пред пуним трибинама, надахнути, пуни набоја - за част. 

Крстајић уздрман, ишамаран спољним ветровима, исаплитан и својом и туђом кривицом, с војском проблематичног морала - за власт. За опстанак у фотељи.  

ЛИГА НАЦИЈА

(ДИВИЗИЈА Ц, ГРУПА 4)

1. коло
Литванија - Србија 0:1
Румунија - Црна Гора 0:0

2. коло
Србија - Румунија 2:2
Црна Гора - Литванија 2:0

3. коло
20.45: Црна Гора - Србија
20.45: Литванија - Румунија

4. коло (14. октобар)
Румунија - Србија 
Литванија - Црна Гора

5. коло (17. новембар)
Србија - Црна Гора
Румунија - Литванија

6. коло (20. новембар)
Србија - Литванија
Црна Гора - Румунија

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар