Ловрен удара на УЕФА-у!

Смешно вам је ово такмичење, не може ништа да се освоји! После Клопа, дигао и штопер Ливерпула глас против Лиге нација.

Фудбал 12.10.2018 | 09:15
Ловрен удара на УЕФА-у!
Све је почело изјавом Јиргена Клопа после дербија са Манчестер Ситијем да је „Лига нација најбесмисленије такмичење у свету фудбала“. Тим речима шеф струке Ливерпула желео је да укаже на гомилање утакмица и велико оптерећења играча који му у наредне две седмице неће бити на располагању.

Један од њих је Дејан Ловрен, апсолутно сагласан са немачким стручњаком, ни он не види поенту у  експерименаталном такмичењу УЕФА.

„Слажем се са Клопом, Лига нација је смешно такмичење“, поручује 29-годишњи штопер из Ријеке, где ће Хрватска у петак од 20.45 дочекати Енглеску у оквиру другог кола Групе 4 А дивизије Лиге нација.

Такмичења замишљеног да омогући лакшу проходност ка Првенству Европе и замени досадашње пријатељске мечеве.

„Можете да их зовете како хоћете, али суштина је да су овакве утакмице и даље пријатељског карактера. Нема смисла играти их, јер то није неко стварно такмичење које можете да освојите“.

Ипак, после дебакла у Шпанији (0:6), пред Златком Далићем и Коцкастима је задатак да поправе утисак, с тим да и Енглези долазе наоштрени да се искупе за пораз од препорођене Црвене фурије (1:2), тако да се питзање мотива не поставља.

„Нисам баш задовољан, али реч је о репрезентацији и мени је увек драго да будем њен део. Понављам, није Лига нација такмичење у ком мораш обавезно да победиш, али ћемо га одрадити до краја најбоље што можемо“, закључио је штопер актуелног светског вицепрвака.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар