Милинковић-Савић вриједи као цијела Црна Гора!

Дуел Србије и Црне Горе у Подгорици је велики регионални дерби, али на папиру "Орлови" су много вреднији од "Соколова".

Фудбал 11.10.2018 | 17:15
Милинковић-Савић вриједи као цијела Црна Гора!
Према процени специјализованог портала "Трансфермаркт", тржишта вредност фудбалера Србије је око 282 милиона евра, а Црне Горе три пута мања – 93.

Поређења ради, сам Сергеј Милинковић-Савић, кога "Трансфермаркт" тренутно вреднује највише од свих српских играча кошта скоро као цео црногорски тим – 90 милиона евра.

Његова вредност може лако бити и већа, бар судећи по речима председника Лација Клаудија Лотита који је недавно изјавио да је летос "одбио оно што ниједан други италијански клуб не би", а спекулише се да је то чак 130 милиона евра.

С друге стране, у тиму Црне Горе на терену неће бити највреднијег "Сокола" на фудбалском тржишту Стефана Савића који се процењује на око 40 милиона.

Идентично се вреднује и један од кључних играча на које Србија не може да рачуна на овом мечу, Немања Матић, а за њима следе Александар Митровић и Андрија Живковић са по 18 милиона, Душан Тадић и Никола Миленковић са по 15, те још један одсутни Адем Љајић са 13.

У црногорском саставу најскупљи играч после Савића је капитен Стеван Јоветић чија је тржишна вредност тренутно 14 милиона евра.

"Двоцифрен" је још само Адам Марушић из Лација са десет, а испод су Никола Вукчевић са 7,5, Звездин Филип Стојковић са 2,5, те Марко Вешовић са 2 милиона евра.

Интересантно је поређење вредности по позиција, а ту Црна Гора има предност на само једној. Било да заиграју Марушић или Стојковић на десном беку, они су испред Антонија Рукавине.

"Захваљујући" повредама Екипе су изједначене на позицији задњих везних (Максимовић/Лукић – Вукчевић/Шћекић), док све остале "припадају" Србији – голмани (Дмитровић – Петковић), штопери (Миленковић/Вељковић – Симић/Томашевић), леви бек (Родић – Вешовић), офанзивни везни (Милинковић-Савић/Тадић – Јоветић/Јанковић), нападачи (Митровић – Бећирај).

Дуел Црне Горе и Србије у трећем колу Групе 4 Лиге Ц Лиге нација на програму је од 20.45 на Стадиону под Горицом у Подгорици.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар