Пола милиона неважећих листића

Предсједник ЦИК-а Бранко Петрић саопштио је да је пола неважећих гласачких листића заправо било празно, а не неправилно испуњено.

Босна и Херцеговина 11.10.2018 | 13:34
Пола милиона неважећих листића
"Централна изборна комисија приводи крају активности у вези с провођењем поступака и санкционисањем изборног процеса због кршења изборне шутње и правила предизборне кампање и координира комплетним процесом инволвираним у изборе", рекао је Петрић.

Јутрос је пут градова и општина у БиХ кренуло седам камиона који ће преузети сав изборни материјал кориштен у овим изборима у близу 30.000 врећа разних боја који ће бити ускладиштене у складишту ЦИК-а у Лукавици на 1.100 палета.

"Сав материјал ће бити спреман да се у њега изврши увид или евентуално ново бројање или било каква опсервација у постпку утврђивања и потврђивања изборних резултата", казао је Петрић.

Сви који су дошли да гласају су гласали

На питање како је више од 500.000 поништених гласачких листића, Петрић је одговорио:

"Пола поништених листића су празни, а не неправилно попуњени. Зашто је то тако не знамо."

Синоћ се у Главном центру за бројање почело са бројањем непотврђених гласачких листића у дворани Зетра у Сарајеву.

"То је прва категорија листића која се броји и убраја у резултате, њих близу 3.700, међу којима су и они који су се пријавили ЦИК-у да их је у њихово име неко пријаво да гласају путем поште. Свима који су дошли на бирачко мјесто је омогућено да гласају и њихов глас је приоритетно убрајан, а други су одбијани", објаснио је Петрић.

Он је казао да након бројања непотврђених гласачких листића слиједи бројање гласова који су допремљени путем мобилних тимова.

"Њих је 314, а затим 77.000 оних који су гласали путем поште и ДКП. То је близу 63.000 пакета, од тога шест хиљада неуручене поште, а 57 хиљада који су гласали. Обично трећина или четвртина послане поште се не врати", додао је Петрић.

Предсједник ЦИК-а је истакао да је на хиљаду врећа било потребно утврђивање и обједињавање стања.

"То је близу 3 посто, што значи да је 97 посто урађено потпуно тачно", рекао је Петрић.

Петрић се осврнуо и на бирачке спискове, на које је, како каже, често стављан знак минуса због тога што се на њима налазе умрле особе.

"Ми смо 45 дана прије избора закључили централни бирачки списак, а на њему се налазе они који нису требали, али јесу на дан избора. То су особе које пуне 18 година на дан избора. Није било приговора 6.000 посматрача из НВО-а које смо акредитовали нити 60.000 посматрача у опћинским изборним комисијама", рекао је Петрић.

Он је казао да су у Министарству унутрашњих послова избрисали 4.500 имена особа које су се налазиле на бирачком списку, а воде се као умрле.

"Тражићемо утврђивање да ли се неко усудио да гласа умјесто умрлих. Али не вјерујемо да је било таквих случајева".

Петрић је истакао задовољство што није забиљежен ниједан случај да је неки држављанин БиХ дошао на гласачко мјесто, а да му није омогућено гласање.

"То је највећа вриједност бирачког списка и то се ријетко гдје може пронаћи", закључио је Петрић.

Чланови ЦИК-а не уписују људе на бирачки списак и не исписују их с њега

Члан Централне изборне комисије БиХ Суад Арнаутовић осврнуо се на инцидент у сали Парламентарне скупштине БиХ у ноћи избора, када је једна особа оптужила ЦИК да је његова умрла мајка била на списку гласача.

"Према поглављу 3 Изборног закона БиХ, централни бирачки списак и евиденција грађана, држављана БиХ, с бирачким правом који право остварују на основу закона, та евиденција се прави на основу службених евиденција. Од 2006. године је аутоматска или пасивна регистрација гдје држава треба увести своје држављане с правом гласања на бирачки списак. Од 2006. године грађани се не иду пријављивати", рекао је Арнаутовић.

Он је додао да чланови ЦИК-а не иду пописивати људе на централни бирачки списак, нити исписивати умрле.

"То се ради на основу службених евиденција. Када релевантни органи, попут матичног уреда, у случају смрти ураде свој посао, нама се у електронској форми то достави као на пладњу за бирачки списак", објаснио је Арнаутовић.

Извор: Кликс

Коментари / 106

Оставите коментар
Name

Што значи

11.10.2018 11:37

Невидљиво мастило. Харрy Потер хемијске за дјецу, након пола сата мастило испари види се испод УВ свјетла. У свакој боље снабдјевеној аустријској књижари може да се купи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма немој Петрићу

11.10.2018 11:45

Па кад си нам то мислио рећи?

Name

Не него

11.10.2018 11:45

Не него знаци да нисам хтио гласати ни за додиков лоповлук ни за сзп издајице

Name

Предсједник БО

11.10.2018 11:53

Било би занимљиво чути колико је било неважећих листића за сва 4 нивоа за који се гласало. Можда би се из таквог податка могло нешто извући. И на мом БМ је отприлике био такав однос неважећих и непопуњених листића. Све се слагало у листић. Јутрос сам чуо да су људи доносили већ попуњене гласачке листиће и убацивали их у кутије, а враћали задужене. Али ту се ништа није могло урадити. Крађа на навишем могућем нивоу.

Name

Ре

11.10.2018 12:03

И шта с тим? Баш си заљубљеник у Харрy Потер-а. Претпостављам да оловка сама препозна ко гласа за Комшића, а ко за Човића или ко гласа за Цвијановићку, а ко за Говедарицу.

Name

ДА

11.10.2018 12:04

И мени је висе људи рекло за то мастило. Мора да заиста има везе са тим.

Name

Ре

11.10.2018 12:13

Погрешно... Ко изађе на изборе, а да не гласа? Попуњени листићи су замијењени празним листићима.

Name

Предесједник БО

11.10.2018 12:35

Пазите ,једна те иста оловка се стално налазила на мјесту гдје се попуњавају листићи тако да та прича нема неког смисла јер би сви листићи били послије непопуњени. Пошто је проценат таквих непопуњених листића малтене свуда исти онда би то значило да се то радило системски и плански али је нејасно са којим циљем. Зато понављам да би било добро видјети податак неважећих непопуњених листића по НИВОИМА. Ако нису за сва четири нивоа реципрочан број (125 000) онда има нека квака. Рецимо, да је највећи број непопуњених листића било за избор предсједника РС онда би то могло значити да су гласачи, рецимо ДНСа (не сви,наравно) у Бања Луци заокруживали Жељку Цвијановић таквом оловком, такав попуњен листић усликали и убацили у кутију. Онда се можда тако може објаснити дебакл Жељке Цвијановић у Бања Луци. Слично је са СДСом у Добоју и Бијељини, заокруживали Иванића таквом оловком. има ли неко другачије мишљење, било би занимљиво чути и друге претпоставке.

Name

075

11.10.2018 12:39

Људи шта чекамо, на улице СВИ !! хттп://депо.ба/цланак/181018/само-у-бих-на-стојцевцу-се-отварале-запаковане-вреце-с-гласовима-вадио-се-материјал-без-икаквог-надзора

Name

Пеђа

11.10.2018 12:42

Откуд он зна шта је на листићима кад нису ни стигли у Сарајево???

Name

075

11.10.2018 13:18

Шта све "наше власти" раде само да се скрене поглед са крађе избора у режији " Маде ин СНСД, ХДЗ анд СДА 2018."!! Дигнута оптужница БАШ САДА против Дудаковића, ако је крив нека одговара, "САМО" 23 након рата и БАШ САДА!!

Name

Не него

11.10.2018 13:31

Ко си ти! да С зП називаш издајницима? Шта су то они издали, објасни или питај Додика, који их је тако назвао, кад је СзП добио већину у Сарајеву. Издајник је он. Продао је јасеновацке експонате за добре паре. Рекетирао је Рафинерију у Броду и кад је у минусу 800 милиона, сад запаљена.Ником ништа. Лајавци једни. Не могу се ни набројати његови злочини према народу.

Name

Дајте висе!

11.10.2018 13:35

Централној изборној крадји (ЦИК-у ) одговорност за немире који це по свему судеци избити. Господо драга, па да ли вам је иста свето? Како сте господине Бранко могли тако да изневјерите властити народ и да их сматрате за глупаке, болеснике. Па знате ли ви колико је овај народ великана изродио и ви нас тако правите лудим?!! Мислили сте да це и ово проци, а ви паре у дзеп и у кафане, на ростиље и одморе. Ово је страсно!!!

Name

Пеђа

11.10.2018 13:57

хттп://депо.ба/цланак/181018/само-у-бих-на-стојцевцу-се-отварале-запаковане-вреце-с-гласовима-вадио-се-материјал-без-икаквог-надзора Овдје се види само једна од десетине слика објављених на фб гдје се виде десетине људи који активно учествују у томе као и неколико аутомобила са видљивим регистрацијама, па ако ово није најтежи могући криминал, а полиција и институције слијепи и глухи по обичају.

Name

ИСТИНА

11.10.2018 18:30

МА КАКВО МАСТИЛО, ПА МОЈ ПЕРИЦУ МОРАЈУ БИТИ ПРАЗНИ КАД СУ ВРЕЦЕ ОТВАРАНЕ ПО ЊИВАМА И ПУТЕВИМА, И ЗАМЈЕЊИВАНИ ИСПУЊЕНИ А СТАВЉАНИ ПРАЗНИ.

Name

Роле

11.10.2018 11:37

Па ако је пола празно онда је логицно да ти празни листици нису утицали на исход људима се не свидјају кандидати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Роле

11.10.2018 12:36

Владајућим се нису допали изабрани кандидати на изборним листићима, па су те листиће замијенили празним. Није џабе у Лакташима штампан већи број листића него је потребно.

Name

ПРАВДА

11.10.2018 12:36

ТАКО ЈЕ НАЈЛАКСЕ УРАДИТИ, ПОПУЊЕНЕ ЛИСТИЦЕ ЗАМИЈЕНИТИ ПРАЗНИМ. ИЗБОРИ СУ ПОКРАДЕНИ, ТРАЗИМО ОД ОПОЗИЦИЈЕ ДА ДЈЕЛУЈЕ ОДЛУЦНО И ЕНЕРГИЦНО, НАРОД ЦЕ ИХ ПОДРЗАТИ. АКО ЦЕ МЛАКО РЕАГОВАТ КАО НА ПРОСЛИМ ИЗБОРИМА И У ВЕЗИ КУПОВИНЕ ДВА ПАПКА, ЗА НАС ОВА ОПОЗИЦИЈА ВИСЕ НЕ ПОСТОЈИ.

Name

неко

11.10.2018 13:29

2010 год.сам била у Зетри на бројању листица, тада сам рекла да то није како треба, да се листици мијењају,само један примјер за невазеце листице гдје је у ковертама био цитав бунт празних листица, ниједан од њих није био превијен прије стављања у коверту ...тако се то радило тада и сада само у вецем обиму (изузми оне који некоме не одговарају и убаци ,,гланц нове,,празне...

Name

!!!

11.10.2018 15:04

Сад на порталу 3 слике цовјека у карираној косуљи кратких рукава на ледини иза паркираних аута отвара вреце и премеце по њима. Није ли по овим сликама било могуце да се ваде попуњени листици на име Вукоте и Младена, а убацују празни, како би број листица одговарао ономе сто писе у записнику на врецама. Не видим до дусе на тим сликама Лукацеву способну полицију, ал за овај скандал би свакако неко морао дебело да одговара.

Name

Ко ти јос вјерује

11.10.2018 11:39

Постављен у оци избора, ниси извагао папир, ниси нумерисао листице, ниси нико и ниста осим резимски цикица. Ти и Ирена дибро плацени и сад ти трунис. Прво тебе у тузиластво и све друге пајдасе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.10.2018 12:02

Тако је. Прво ЦиК па нове ИЗБОРЕ.

Name

Дрекавац

11.10.2018 11:42

За*ебали се код "бугарског воза". Више нису знали који да убаце, који да врате активисти на терену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало су се

11.10.2018 11:47

Заиграли дјечацини дјевојчице! Мало превише!

Name

Ре Дрекавац

11.10.2018 12:41

Испитати ста је Петриц радио 26.септембра у Власеници. "Друзење" са младјаним активисткињама секте и предсједницом оик Власеница, а у организацији нацелника киднапера, сигурно није имало едукативни карактер за постено проводјење избора!

Name

зоран

11.10.2018 11:42

Гос Петрицу! На yоутубе имас снимке са манипулацијом вреца за гласање па погледај (ако уопсте знас укљуцити комп). Него си ти добро плацен па сад нама продјес муда под бобреге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.10.2018 12:03

Ма хајмо их хапсити. Смију нам се у лице свима.

Name

Бања лука

11.10.2018 11:43

Ма не вјерујем, сигурно су брисали коректором оне који су гласалу за опозицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.10.2018 12:16

Нису брисали већ су их замијенили празним. Сада знамо зашто се накнадно штампало 500.000 листића (и то у Лакташима)

Name

Ре

11.10.2018 12:34

За ти су тонеее паприка потроśили

Name

грешка

11.10.2018 11:44

То су се збунили ови из бугарског воза. Празне су требали изнијети ван а попуњене убацити у кутију. Они урадили обрнуто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

11.10.2018 11:44

Ово је катастрофа. У 21 вијеку шта се ради, незамислово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОКИ

11.10.2018 11:48

Да народ мозе ста промјенити у РС,Додик би укинуо избора

ОДГОВОРИТЕ
Name

СКЛОНИЛИ ОНЕ ЛИСТИЋЕ

11.10.2018 11:51

А СТАВИЛИ ПРАЗНЕ. КОЈИ БЛАМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

11.10.2018 18:31

ИМАЈУ СЛИКЕ И ВИДЕО ЗАПИСИ ДА ЗАМЈЕЊУЈУ ЛИСТИЦЕ ПО ЊИВАМА, СУМИ ..

Name

Кратко Речено

11.10.2018 11:51

ЛОПУЖАААА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

11.10.2018 11:52

Како гсн Петриц зна да је пола било празно мора да није ни спавао вец их је бројао од недеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"Не знас засто"

11.10.2018 11:53

Немате ви појма,правите се овце и хоцете да минимализујете ствар,само слусам ових дана изјаве.Било је ситних неправилности,баратате неким ситним процентима ста год да је ријец.Правите се тосе јер сте на платном списку Додика а вјероватно и Изетбеговица.Ма све вас треба стрпати заједно са Додиком у онај нови затвор ал на 40 година!!!Ниста испод тога не би било праведно,наравно уз одузимање свега !

ОДГОВОРИТЕ
Name

сека

11.10.2018 11:53

Па људи моји чујете ли ви шта овај Петрич прича. Највечи број гласачких неважећих листића празно. Па то су приче за малу дјецу. Ни дјеца у то не би повјеровала. Шта су урадили са листића па умјесто њих убацили празне. Они за ово морају одговарати. Избори морају бити поништени. На овим изборима су радили шта су хтјели на наше очи. Уопште нису крили плаћања гласова, крижање гласова. Ово не смије проћи некажњено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

11.10.2018 11:54

Па ни један бирац не би досао на гласање и оставио празан листиц! Да су толики листици празни је јасан знак манипулације!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.10.2018 12:36

Тачно они који су хтјели бојкотовати нису изашли или шврљали . Хахаха Лукач ихх све снабдјева истом дрогом.

Name

Влад Тепеш

11.10.2018 12:38

И ја тако мислим.

Name

Петyр Баелисх

11.10.2018 11:55

Из моје странке уочи избора смо добили директиву да понесемо своје хемијске на гласање. У питању је опозициона странка наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Празни листици

11.10.2018 11:59

Празни листици долазе од фирме која их је одстампала без контроле, и користени су да замијене листице са гласовима опозиције. Једноставно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

11.10.2018 12:38

Тако је.

Name

Ре Празни листици

12.10.2018 07:41

Мислис замјењени у корист владајуцих који су зато и тако били сигурни у побједу па цак и у разлику у броју гласова...ово треба истјерати до краја..овај резултат и исход није воља народа....поновити гласање уз све мјере предострозности па да да видимо!!!

Name

Ја

11.10.2018 12:00

Зато сто су се људима згадили и једни и други....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бих

11.10.2018 12:00

Босну треба направити по нацелу народа босњака срба и хрвата ставити једног прецједника било којег народа тако и у ентитетима и ајмо за послом од овакви будаластина сада се не зиви.Поздрав свима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви Невазеци Су Гласови Обицног Цовјека Који Зиви Од Свог Труда

11.10.2018 12:02

Треба да се на гласацком листицу направи рубрика у коју онај ко неце да гласа мозе да стави лијепо X а не да га прогласавају за ретарда и слицно.Ја прављењем невазецег листица исказујем бунт према олошу и шљаму који се налази на листама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

11.10.2018 12:38

Ја сам фино ставио Х из ћошка у ћошак листића. Мој листић је јасан а није ни празан.

Name

Немојте тако

11.10.2018 12:05

Петрићу, знате ви ВРЛО, ВРЛО добро зашто су ти листови празни а сад се правите невјешти, да не кажем много, много прикладнију ријеч.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.10.2018 12:37

Ма слободно реци... Трпи овај И овакви све

Name

.

11.10.2018 12:11

Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против Атифа Дудаковића Извор Клиx Нека је подигнута оптужница и треба али брате утисак је баш да скрену љутњу народа са изборне крађе на национално препуцавања због дебељке Дудаковића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.10.2018 12:39

То су покушали пред први велики скуп Правда за Давида. Сад ће дежурна свадалица Вучић па Колинда а онда сулејман Ердоган

Name

Кхал Дрого

11.10.2018 12:11

На свим изборима у задње 2 деценије имамо око 5% неважећих листића за разне нивое. На овим је нешто више, нешто преко 6%, разлози су углавном објашњиви. Нешто већи % неважећих је у фед.БиХ у односу на Српску (и на ранијим и на овим изборима), тешко је рећи који је разлог. Разлози празних листића је што су бирачи имали фокус само за неке листе а не све 4, из такође разумљивох разлога. Имамо наравно и један број бирача оперисаних од политике, који би убацили празан листић или нешто духовито дописали. Како год, у току ових избора није евидентирана нека нерегуларност, покушај крађе (оно у Козинцима што је пренио овај портал је смијешно, наслов за малоумне), и регуларнији су избори него раније. Они који су прљавом кампањом допринијели нешто већем броју (итекако објашњивих) неважећих листића, рецимо 6,83% за ниво предсједника Српсе, сада кмече, и све грлатије кмече. Парадокс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.10.2018 12:38

Зар ти вјерујес у резултате?

Name

Ре

11.10.2018 12:40

И прошле су покрали

Name

Вук

11.10.2018 12:46

То сто ти прицас нема везе са здравим зивотом, само доказује да се на свим изборима немилице крало у задњих десетак година на овамо.За сироке народне масе се сервирала и сервира и сада та флоскула коју ти понављас висе од 10 година.Ако се зна да у БиХ има око 9000 стогодисњака, висе него у Јапану, ако се зна да у РСу има висе гласаца него становника, ми изгледа у РСу немамо младјих од 18 година, ако се сада погледа колико има невазецих листица само идиот и острасцени плаценик неке од странака које су поткрадале вољу градјана мозе то да казе.Али и поре свега тога ја на лицима лоповског резима нисам видио да су превисе сретни.Знас Дога засто, знају колико су покрали гласова, а сада након пребројавања виде колико су добили стварно.Стварне цињенице које проистицу из ово двоје тјерају им страх у кости

Name

Раденко

11.10.2018 12:17

Зато сти је Лактаски Возд вец дао попуњене а својим људима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

11.10.2018 12:24

Бројач издвоји бунт листића за рецимо Говедарицу и замјени празним. То је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

11.10.2018 12:32

Могао је ако је његов поштени бројач на то пристао, значи опет је до њега.

Name

Ајме

11.10.2018 14:03

Ма ко би стајао сат времена у реду, колико сам ја цекао, а јос вруцина била да убаци празан листиц. Овај цовјек је луд!

Name

Е

11.10.2018 12:24

Ови празни листићи ми указују да су бројачи ипак били поштени. Да су хтели да муљају па могли су значи бар пола ових празних да попуне по својој вољи. Мислим да је ово доказ да се јуче Вукота затрчао кад је оптужио бројаче. Вуле ипак си ти и твој СДС на овим изборима катастрофално прошли. Значи оставка, а не да се фаташ Трга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.10.2018 12:42

Кад одрастеш схватит ћеш . Престани да гледаш Фарму и остале ђаконије са сретних тв, дозволи можданим вијугама да се развијају.

Name

Толико

11.10.2018 12:49

Е ни све будале нису исте

Name

Бања Лука

11.10.2018 12:28

Овај лаже. Неце нико оставити празан листић. Онај ко издаје на изборе а није ни за једну опцију тај поништи листић или га прекрижи комплет или не излази на изборе. . А сто посто ко издаје а није ни за једне ни за друге поништи га посто зна да ће то лопови искористити. Ти си дебело плачем па добро лажеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

11.10.2018 12:31

За све су градјани криви јер су само половина гласали а друга половина је цекала да им они сто су гласали даду Мед и млеко да им сву срецу света донесу ,док год будемо такви и цекали да нам неко срецу донесе ми је имат нецемо,овај је Народ са овим изборима доказо да је Глуп и подмитљив и могу само реци дабогда нам овакви политицари 10000000 година владали дабогда нам свима канте за смеце извор прихода биле а ста реци друго кад смо задојени Национализмом и мрзњом другог и другацијих док се народ мрзи политицари зиве у изобиљу тако нам и треба . Зивио Додик,Изетбеговиц и Цовиц као и сви други који нас пљацкају и униставају сво ово време Зивио национализам ,Дабогда се измедју себе изјели !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да свакако

11.10.2018 12:31

хттпс://www.вести.рс/Политика/Додикове-фирме-стампају-изборне-листице.хтмл хттпс://www.директ-портал.цом/из-складиста-цик-а-нестало-преко-10-тона-гласацких-листица/ Нико ниста не зна ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геомаx

11.10.2018 12:32

Лупате глупости,радио сам на овим изборима као цлан одбора и код мене је за сваки ниво од 517 бираца било најмање по 30 невазецих од тога је отприлике половина била празна.Поред 10 посматраца и 5 цланова одбора од којих су сви из разлицитих странака није било сансе да се несто намјести.Ово сто писете за којекакве преваре је само лупање људи који немају појма какве су контроле.И да видим помињете некакве оловке,користене су обицне кинеске оловке од 0.5км које је послао ЦИК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.10.2018 12:35

Ето просвијетлио си нас. А дали си мозда размисљао дали је одговорно лице упознало особе о нацину гласања? Доци на гласање а не заокрузити некога граници са садомазохизмом

Name

Геомаx

11.10.2018 12:49

Па ти си ми јако паметан,колико видим.На сваком бирацком мјесту,бирац ако пита цлана који му издаје гласацки листиц,цлан одбора има обавезу да објасни нацин гласања,а поред тога имају плакати на којима је објасњено како треба гласати.Људи једноставно нису хтјели гласати за некога,вјероватно додју заокрузе свог кандидата нпр за парламент РС а други га не интересују.Али колико видим овде су људи затуцани па не знају мало размислити па одмах крену са небулозама.Ви који паметујете радите као посматраци или као цланови одбора па ви онда крадите ако вам се плацају казне

Name

Перића тврди....

11.10.2018 12:32

Како зна да је баш пола? У стварности бројке никад нису заокружене, у лажи јесу, јер ови што лажу слаба им математика па да лакше израчунају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Примјенимо ЦИК

11.10.2018 12:33

И имат ћемо фер изборе и стварно стање воље грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дегутантно

11.10.2018 12:36

Дајте анализу избора у некој нормалној дрзави да је закуцам на врата овом мајмуну

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА ЗА ДАВИДА

11.10.2018 12:38

ВИДИТЕ ДА ЈЕ СВАКА РИЈЕЦ КОЈУ ЈЕ ДАВОР ДРАГИЦЕВИЦ ИЗГОВОРИО БИЛА ИСТИНА, ПА И У ВЕЗИ ИЗБОРА. ИЗБОРА НИЈЕ НИ БИЛО. СВЕ ЈЕ САМО ФАРСА, НАРОД ОВЦЕ, СВЕ ВЕЦ РАНИЈЕ ИСПЛАНИРАНО И НАМЈЕСТЕНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драско

11.10.2018 12:39

Елект гласање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

11.10.2018 12:47

Пола је празних а оних 250 000 и није некакав број на оволико бирачко тијето. Све крађе почињу крађом избора. Већа сте мафија од тужилаштва .Требаш прогласити побједу неважећих листића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хад - град подземља

11.10.2018 13:04

Побједа мртвих над живима. Наталитет И имиграција су ипак узроковали већу излазност мртвих над живима, 113%

Name

Не знаш зашто ?

11.10.2018 12:54

Е рећу ти јер сте прештампали, Сјећаш се несталих тона папира? Вратили су ти их назад али у виду празних листића. Не може будала да нас прави будалама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

11.10.2018 13:05

За разлику од мене,моји синови су ,како казу,убацили празне папире. Казу,сви су лоси . Ја сам гласао за мање лосе,некако ми то боља опција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били...

11.10.2018 13:20

Поновити изборе. Зивјела РС-а доста је висе лопова или избори или на улицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛАС

11.10.2018 13:22

ЉУДИ МОЈИ, КОЈИ ЛАЗЉИВАЦ !!!!! ИЗБОРИ ДА СЕ ПОНИСТЕ И НОВИ ПОД ПРИСМОТРОМ МЕДЈУНАРОДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ И КАМЕРА ПОНОВИ. САМО У РЕП. СРПСКОЈ ИМА 8'000 МРТВИХ, КОЈИ СУ "ГЛАСАЛИ", 100'000 ГЛАСАЦА ИЗ СРБИЈЕ И 200'000 НЕВАЗЕЦИХ ГЛАСОВА. ОНИ ГЛАСОВИ ИЗ ДИЈАСПОРЕ НАЛАЗЕ СЕ У СЛЕПЕРУ ИСПРЕД ДОДИКОВЕ КУЦЕ У БАКИНЦИМА. ДОДИК НИЈЕ ПОБИЈЕДИО, КАО НИ БИСЕРКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

11.10.2018 14:01

ТАКО ЈЕ БАШ ИЗБОРИ СУ ПОКРАДЕНИ ДОДИК ЈЕ РАЗМИЈЕШТО МАШИНЕРИЈУ ОД АПРИЛА ПО СРБСКОЈ ЗА КРАЂУ САМО ПОНОВИТИ НЕТРЕБА ДА ОДУСТАЈЕ СзП народ ће их подржати

Name

Капетан

11.10.2018 13:24

Знас ти Петрицу и висе него сто нам говорис. Ниси ти од јуце ту ЦИК-у. Срамно да једанпут у цетири године ни тај један дан немоземо бити постени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фујијама

11.10.2018 13:26

Најлакше је тако наштимати изборе. Имали су вишка гласачких листића, јер јих је Додик штампао. Кад су пребројавали гласове су онај глас што није за њега намијењен замијенили са празним гласачким листићима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мумија

11.10.2018 13:31

Свак зна нормалан да нико не троси време да иде и убаци празан листиц него се избаце попуњени убаце СНСД И МАРКО ЈЕ ТО РАДИЈО ДНС имали су колико хоцес материјала .

ОДГОВОРИТЕ
Name

лажеш керу!

11.10.2018 13:48

И ти си дубоко умијешан у изборну крађу и малверзације. Јасно се види на чијој си страни и какве потезе повлачиш. Ал' доћи ће свима црни петак. За дјела се мора одговарати кад тад. Доста је више богаћења на нелегалан начин, и отимања од овог напаћеног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лажеш керу!

11.10.2018 13:50

Убрзо ћеш у ћорку за своја недјела! Јасно се види на чијој си страни и какве потезе повлачиш. У затвор по хитном поступку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

W

11.10.2018 14:00

Па када је цовјек успио прегледати 500000 неисправних листица и утврдити да је висе од пола празних. Па ти материјали јос нису ни стигли до ЦИК-а. Петриц лопурда невидјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брацо

11.10.2018 14:09

ЦИК ЈЕ КОРУМПИРАН ОНИ СУ РАДИЛИ ЗА ОВУ БАГРУ ШТО ПЛАЋКА ДРЖАВУ И ТО ТАКО ТРАЈЕ ГОДИНАМА . ОНИСУ УЗЕЛИ ПАРЕ И РЕКЛИ ШТА ГОД ЗНАТЕ РАДИТЕ ТУ СЕ РАДИ О МИЛИОНИМА НАРОДНОГ НОВЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дб

11.10.2018 14:17

Петрић све лаже узео је паре од СДА И СНСДа и сада баца народу прашину у очи Ово је корумпирана земља трба стране посматраче на бирачка мјеста ИЗБОРЕ ПОНОВИТИ МА КАКВА ЦИЈЕНА БИЛА ОВА БАНДА ЈЕ ВИШЕ НЕСНОСНА ОПУСТОШИШЕ ДРЖАВУ КОМПЛЕТНУ СВЕ ОДЕ У ТУРСКУ СРБИЈУ И РУСИЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

:::

11.10.2018 15:10

И ста сад, празно, доказа о крадји на све стране, и ста сад, нико ниста.... Гдје та сипа, полиција, суд, институције, нема....... И треба нас згазити за боље и нисмо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

11.10.2018 15:24

Ако има пола милиона неважећи и покрадених листића избори понова под хитно.Сви на ноге нови избори под хитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

11.10.2018 15:29

Дајте макните висе ову креатуру од тзв цовека са медија и стрпајте га у затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дј

11.10.2018 15:37

ПОНИСТИТИ.ИЗБОРЕ.НАРОДУ.ПРЕВАРЕНИ.СМО.ПРЕВАРЕНИ.СМО.И.ПОКРАДЕНИ..ПОНОВИТИ.ИЗБОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛАС

11.10.2018 15:43

ЦИК = ОРГАНИЗОВАНА МАФИЈА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ЦИК = ЦЕНТРАЛНИ ИНСТИТУТ КРИМИНАЛАЦА !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

11.10.2018 19:07

Избацили вазеце који нису били у корист СНСД, а убацили празне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Омлет или кајгана

11.10.2018 23:20

А да ли је могуце да се умјесто попуњених подметну празни листови???!!! Како је кренуло бице ту кајгане, те опразни,те погресно попуњени,те мањак,те мртви гласају а зивих нема на списку,те вреце са изборним материјалом по улицама,те куповина и јос којекакве малверзације...ударали са свих страна до побједе а реакције народа дају сасвим другацију слику.И најтузније од свега је да нема излаза а дно смо давно дотакли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

12.10.2018 04:20

Види му фаце полтронске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оливера Келецевиц

12.10.2018 15:07

Просло је доста времена, с листицима се могло стоста издесавати. НОВИ ИЗБОРИ је једино постено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

12.10.2018 19:22

Како вас није срамота! Преваранти,продане дусе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

13.10.2018 18:19

Има пола милиона не важећих листића кад су у авгуту мјесецу извезени из штампарије службеног гласника у црном шлеперу лијепо упаковани и натоварени виљушкарем у шлепер отишли негдје да ћуте до избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Превара

13.10.2018 21:08

Господа из ЦИК-а мисле да је народ блесав, па це повјеровати у њихову лаз. Народе пробуди се они раде за ове и скупа са њима краду гласове. Само се питам колико су добили новца да скупа намјестају изборе.

Name

Истина

14.10.2018 05:43

Ста ти прицас, требас радити постено, коректно, ред да се зна, правила постоје, немој манипулисати са листицима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невидљиво мастило

14.10.2018 08:17

Оловке са невидљивим мастилом су се појавиле у хрватској и србији ма задњим изборима. Треба укљуцити сипу и направити хемијску анализу ових листица, а онда похапсити бирацке одборе гдје су се појавили ови листици и поновити изборе. Знало се да се ова превара оцекује и у бих! Цик је сауцесник, праве се блесави и тупави... Не знају засто је то тако!!!! Јооој дрзаво!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

14.10.2018 21:04

треба тебе спрашити у бајбукану,и те твоје општинске комисије и бирачке одборе,све вас мало провозати у марици,па ви од избора не би правили бизнис,а можда и хоћете...

ОДГОВОРИТЕ