''Ситуација лоша, желимо истину''

Председник САД Доналд Трамп изјавио је да је разговарао са званичницима у Саудијској Арабији на највишем нивоу о нестанку саудијског новинара Џамала Кашогија.

Свијет 11.10.2018 | 07:19
''Ситуација лоша, желимо истину''
Он је истакао и да жели да САД открију истину с тим у вези.

"Ситуација је лоша", рекао је Трамп новинарима, додавши да би желео да у Белу кућу позове Кашогијеву вереницу, преноси Ројтерс.

Кашоги (59) је нестао пре недељу дана, након што је ушао у конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу како би добио документа потребна за склапање брака са турском вереницом.

Турски званичници страхују да је он убијен у комплексу конзулата, док саудијски званичници наводе да је напустио зграду неповређен, али нису пружили доказе да је он икада изашао из зграде.

Кашоги је напустио Саудијску Арабију прошле године пошто је критиковао саудијску политику у Јемену и притисак који се врши на критичаре власти.

Турски медији су данас објавили фотографије наводног 15-чланог саудијског "тима за убиство" и видео-снимак о сумњивом кретању у саудијском конзулату у Истанбулу након нестанка саудијског новинара.

Саудијска Арабија није реговала на објављивање слика - иако оне не пружају дефинитиван доказ о Кашогијевој судбини - које су објављене на турским телевизијама и широм света, пренео је АП.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МЈ

11.10.2018 12:40

Није страшно, чим прети прстом леве руке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметан

11.10.2018 20:32

коментар