Просинечки: Играће Џеко и Пјанић!

Уочи пријатељске утакмице са селекцијом Турске, у сриједу у Ризеу (19. 30, Нова БХ) медијима се обратио селектор "змајева" Роберт Просинечки и обећао да ће навијачи на дјелу видјети најбоље играче Едина Џеку и Миралема Пјанића.

Фудбал 11.10.2018 | 12:45
Просинечки: Играће Џеко и Пјанић!
Селектор Просинечки је на почетку истакао да се добро осјећа у Турској и захвалио домаћинима на изванредном гостопримству.

"Имамо утакмицу у којој ћемо дати све од себе да одиграмо добро и направимо један лијеп спектакл. Вјерујемо да бити пун стадион и част нам је да смо ми први који ту играмо са репрезентацијом Турске. Нека ужива публика а ми ћемо се потрудити да направимо једну добру утакмицу и добар резултат", рекао је Просинечки, а пренио сајт Фудбалског савеза БиХ.

Према његовим ријечима, против Сјеверних Ираца ће се играти за бодове.

"За четири дана играмо утакмицу Лиге нација у Сарајеву, тако да ће сутра добити шансу и неки играчи који нису до сад имали велику минутажу. Међутим, ко год буде у саставу даће све од себе на сутрашњој утакмици“, рекао је Просинечки и додао да ће Един Џеко и Миралем Пјанић играти.

На питање о амбицијама бх. тима у УЕФА Лиги нација селектор је одговорио:

"Наше амбиције су да одемо на велико такмичење. Ми смо оптимисти и вјерујемо да то можемо. У Лиги нација смо добро кренули и имамо двије побједе, а у дванаестом мјесецу имамо извлачење квалификационих група. Надамо се да можемо на Европско првенство"

Просинечки је признао да добро познаје противника.

"Познајемо репрезентацију Турске. Ради се о младој и полетној репрезентацији која има свој квалитет. Против Русије су поражени у доброј утакмици, али против Шведске су направили преокрет. Сматрам да селектор Мирчеа Луческу ради добар посао и сутра нас сигурно очекује добра утакмица".

"НЕЋУ СЕ ПРЕТЈЕРАНО РАДОВАТИ ГОЛУ ЈЕР ВОЛИМ ТУРСКУ"

Един Вишћа, члан истанбулског Башакшехира је изразио задовољство што ће "змајеви" играти са Турцима пријатељски меч у Ризеу и додао да се неће ни претјерано радовати свом евентуалном поготку.

"Сретан сам што сам ту, што имамо прилику да играмо утакмицу против Турске. Наравно, играо сам са неким играчима у клубу а и друге репрезентативце јако добро познајем. Радујемо се овој утакмици, надамо с да ће бити добра, права пријатељска без повреда и да ће бити пуне трибине. Знам да је ово подмлађена репрезентација да нека искуснија имена нису ту, али ово је екипа са јако добрим младим играчима од којих издвајам Ченгиз Ундера са којим сам играо", рекао је Вишћа.

Једно од питања упућених репрезентативцу БиХ било је и да ли ће се радовати ако постигне гол у сутрашњем дуелу.

"Већ сам рекао да сам јако сретан што играмо ову утакмицу против Турске, осам година сам ту и ми смо дошли овдје да побиједимо, наравно да респектујемо репрезентацију Турске, али када се игра за селекцију своје земље свака утакмица је битна и свака побједа је битна и уколико постигнем погодак, а трудићу се да постигнем, нећу се претјерано радовати јер као што сам напоменуо ту сам осам година и јако волим Турску", додао је Вишћа.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар