Прича: Пакета - буђење великог Милана...

Ко је, какав је, шта је, где ће играти, да ли ће због њега Росонери променити формацију?

Фудбал 15.10.2018 | 00:00
Прича: Пакета - буђење великог Милана...
Како одбити човека који вам је на тацни испоручио једног од најбољих фудбалера 21. века? И како не веровати том човеку када 15 година касније дође и каже - имам нову златну коку! Нису се Берлускони и Галијани преварили када су искеширали нешто више од 8.000.000 евра лета 2003. за тада млађаног Каку. Да не набрајамо шта је све Милан постигао на турбо погон бразилског генијалца, а сада човек који је "открио" тог истог Каку каже да има новог. Име му је Лукас Пакета и има 21 годину. На Сан Сиру ни часа нису часили и новац нису жалили. Времена су се навелико променила па се такав небрушени дијамант не може пазарити баш за сићу, али ако се испостави да су Росонери добили барем упола "оног Какиног" за 35.000.000 евра, трљаће руке и навијачи и челници Милана. 

Говоримо наравно о Леонарду, некадашњем тренеру седмоструког шампиона Европе и очигледно много бољем скауту. Пре 15 година бивши репрезентативац Бразила био је задужен да "риља" по непрегледним и неистраженим јужноамеричким фудбалским прашумама, док је сада на позицији спортског директора, тако да је доста лакше закључио посао. Или ипак није? Лако звучи доста неспретно ако се зна да су окице због истог блинкера засијале тржишном крвожеднику какав је Пари Сен Жермен. Месецима су поданици Антера Енрикеа вршљали око Пакете и његових представника, чак поодмакли у преговорима, но међутим... 

Како јављају италијански медији Леонардо је имао такве адуте у рукаву да чак ни сва уштеђевина шеика Ал Келаифија, нити оно што је у остацима нафтних бушотина сакрио за црне дане, а на све злато и кадифу што је већ понудио, не би помогли да се момак из Рија предомисли. Лео је пришао Пакетипотпуно отворено, пријатељски, његове везе са агентима и добри односи с породицом додатно су "разбистрили" главу будуће "десетке" Росонера, да би можда и кључ свега представљао позив самог Каке. Наводно, славни ас објаснио је младом наследнику због чега би ваљало да пре ПСЖ-а или било ког другог богатуна који нуди куле и градове, изабере баш Милан. 

Леонардо је велики посао одрадио и са људима из Фламенга. Није безначајан податак да су се Бразилци заштитили откупном клаузулом од 50.000.000 евра. За ПСЖ то и није била нека велика препрека, али за Милан јесте. Зато је Лео морао напорно да ради како би убедио господина Бруна Спиндела док је овај претходних дана боравио у Милану. Да га убеди да је Миланових 35.000.000 боље и веће од париских 50.000.000?! Шта кажете, лак задатак? 

Наравно, Фламенго је у целој причи испословао добре бонусе, али о томе ће се више причати када дође време. Суштина је да су Миланези успели да добију велики рат са неупоредиво јачим противником и можда тиме наговестили повратак на старе стазе.

Када је сам играч у питању он се задовољио платом од максимум 1.700.000 евра по сезони у наредних пет година...  

Занимљив је и податак да је Лукас Пакета најскупљи Бразилац у историји Серије А. Заправо, најскупља куповина неког италијанског клуба из Бразила. До њега, највише новца издвојио је Интер за Габигола(29.500.000), а следе Пато (24.000.000), Жерсон (16.600.000), Ернанеш (13.500.000), Тијаго Силва(10.000.000), Кака (8.500.000), Алисон (8.000.000)...

Шта Милан добија са Лукасом Пакетом? Доста је незахвално говорити са оволике дистанце - ипак момак стиже тек у јануару, биће потребан период аклиматизације у сваком смислу - али колеге из Италије тврде да ћеЂенаро Гатузо бити задовољан. Ради се о креативцу који суштински игра иза нападача, може да одради задатке по крилу, а неће се бунити ни ако га спустите на место у везном реду. Рино тренутно форсира 4-3-3, но када дође Пакета не треба искључити могућност преласка на 4-2-3-1, или неку од варијанти са тројицом офанзиваца иза шпица. Примера ради: Кеси и Биља као централни везни, десно Сусо, у централи Пакета, левоЧалханоглу и као најистуренији Гонзало Игуаин.

Не звучи лоше, зар не?

Лукас Толентино Коељо де Лима. Пуно име. Скраћено - Лукас Пакета по острву у близини Рија где је рођен. Када му данас кажу да су сви веровали да ће постати познати фудбалер, сумњичаво врти главом. Сећа се да је био премали готово у свакој омладинској категорији. И тако годинама. Све док одједном, у само три лета, није израстао скоро 30 центиметара. Тада креће експлозија. Идол Кака, неисцрпна инспирација шпански геније Инијеста. Каква комбинација... 

Текућа година далеко је најбоља у каријери овог момка. На 40 и кусур утакмица постигао је 11 голова и поделио шест асистенција. Само од старта ове сезоне девет погодака на 24 меча. Прошлог септембра стигле су награда и мотив - дебија за национални тим Бразила. Ушао је у игру уместо Кутиња на мечу против Сједињених Америчких Држава. 

Милано нестрпљиво чека. 

Милано, заправо, предуго чека...



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар