Ђоковић у историјској потјери за првим мјестом!

Нешто што никоме до сада није пошло за руком! Нико до сада није успео да годину заврши на челу АТП листи након што је први титулу у сезони освојио тек на Вимблдону.

Тенис 11.10.2018 | 22:40
Ђоковић у историјској потјери за првим мјестом!
“Нисам исти онај играч са почетка сезоне. Сада сам близу своје најбоље игре”, рекао је Новак Ђоковићнакон што је у два сета савладао Жеремија Шардија и заказао судар са Марком Чекинатом, џелатом са Ролан Гароса. А добро знамо: кад је Ђоковић на врхунцу немогуће не постоји, па би српски тенисер тако могао да се још једном упише у историјске алманахе.

Јасан циљ је наиме: опет се попети на врх АТП листе. Неће то бити нимало лак задатак. Штавише, толико је тежак да никоме до сада није успело за руком. Не после тако лошег старта сезоне.

Ниједан играч у историји тениса, наиме, није успео да заврши сезону на првом месту светске ранг листе након што пре Вимблдона није освојио ниједну титулу. Ђоковић је баш тамо пригрлио први пехар у 2018. години. Рецимо да би могли да такав старт упоредимо са оним Џона Мекинроа из 1982. године, али је и легендарни Американац пре травнатог гренд слема имао једну титулу, из Филаделфије.

Пре Новаковог освајања Вимблдона, 21. маја да будемо прецизни, пао је на 22. место листе што му је био најгори ренкинг још откако му је било 19 година. Морали бисмо да се вратимо у 1999. годину да бисмо пронашли макар сличан велеобрт. Тада је Андре Агаси успео да са 14. позиције стигне до прве. Али са 14. дакле, не са 22. места.

Ђоковић је сезону почео са шест победа и шест пораза. Опет премотавамо филм уназад и сећамо сеГустава Куертена, који је 2000. године годину отворио са шест победа и четири пораза, па је опет на крају био први. Али и Куертен је био успешнији од Ђоковића на почетку ове године.

Приде, нико од поменутих на свом врхунцу није играо тенис налик Ђоковићевом.  А кад је већ тако, добро знамо, ништа није немогуће. Рафаел Надал је већ сасвим близу, ако Новак освоји титулу у Шангају биће надохват руке.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар