Куп РС: Радник пеналима против ''српског Хофенхајма''!

Познати су сви четвртфиналисти Купа Републике Српске у фудбалу.

Фудбал 10.10.2018 | 19:00
Куп РС: Радник пеналима против ''српског Хофенхајма''!
Бранилац трофеја три пута узастопно Радник из Бијељине зауставио је у малом семберском дербију "захукталу" Слогу у Горњем Црњелову (2:2) тек послије бољег извођења једанаестераца и изборио пласман у четвртфинале.

На крају било је 6:7 за бијељински тим.

Изабраници Младена Жижовића су најприје пропустили да реализују пенал у 24. минуту када је Велибор Ђурић шутирао поред стативе, да би потом десет минута касније Данијал Брковић погодио мрежу домаћина за вођство.

У наставку су упорни домаћини изједначили преко Давора Арнаутовића у 58. минуту, да би десетак минута касније гости из Бијељине другим поготком Брковића стигли до нове предности.

Ипак, седам минута прије краја, Слога је поново поравнала лијепим ударцем "резервисте" Страхиње Мацановића..

С обзиром да до краја није било погодака, извођени су пенали у којем су гости из Бијељине били сретнији и спретнији.

Послије пријатељског разлаза са Браниславом Крунићем, Крупа је под вођством Петра Курћубића забиљежила убједљиву побједу над Рударом у Приједору (0:4) и осигурала пласман међу осам најбољих екипа у најмасовнијем такмичењу.

Троструки стријелац био је Алмир Аганспахић, а једном се у листу стријелаца уписао Јово Лукић. Сигуран тријумф гостију засјенила повреда Андреја Модића, који је колима хитне помоћи одвезен у болницу у Приједору, али на срећу у питању је била само лакша повреда носа.

Бањалучки Борац је такође протутњао кроз Шековиће и већ у првих 45 минута овјерио пролаз у наредну рунду (1:4), гдје су се још пласирали и Гласинац, прњаворски Љубић и Јединство.

Црвено-плави су били у минусу од 14. минута кад је домаћина у вођство довео Филипић, да би до одласка на одмор, Бањалучани преокренули погоцима Милоша Чудића у 37 и Николе Мојовића у 40. и 45. минуту и практично ријешили питање проласка у наредну фазу. Друго полвријеме за изабранике Дарка Војводића било је само одрађивање посла, а успјели су да постигну и четврти гол преко Демира Јакуповића у 58. минуту.

За изнанађење ове фазе такмичења побринуо се четвртолигаш Шкугрић 1964, који је у најефикаснијем двобоју "петардом" елиминисао прволигаша из Јање, екипу Подриња (5:4). Најзаслужнији за сензационалан успјех домаћина који се такмиче у Подручној лиги РС био је двоструки стријелац Милошевић.

КУП РС - ОСМИНА ФИНАЛА:

Слога (ГЦ) - Радник2:2 (0:1), пеналима 6:7
Слога (Д) - Љубић1:2 (0:1)
Бирач - Леотар 0:4 (0:1)
Јединство - Слобода 2:0 (1:0)
Шековићи - Борац 1:4 (1:3)
Скугрић 1964 - Подриње 5:0 (2:0)
Гласинац 2011 - Козара 1:0 (0:0)
Рудар Приједор - Крупа 0:4 (0:2)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар