Борба за истину није готова!

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић упутио је данас писмо грађанима Републике Српске. Писмо преносимо у цијелости:

Република Српска 10.10.2018 | 17:55
Борба за истину није готова!
Поштовани пријатељи, колеге, суграђани, грађани Бањалуке и цијеле Републике Српске,

Још једном желим свима да се од срца најискреније захвалим на подршци коју смо и ја лично и Партија демократског прогреса добили од свих вас, не само на протеклим изборима, него у задње двије године. Били смо заједно у добру и злу, подржавали смо и помагали једне друге, били смо један тим. Осјетио сам нову енергију, понос што вас све познајем и што сам добио шансу да заједно са вама мијењам и унапријеђујем нашу Републику Српску за коју сам се у рову борио са вама и са вашим очевима.

Желим јасно да поручим да та борба није ни изблизу готова. Наставићемо даље да ослобађамо Републику Српску, улицу по улицу, насеље по насеље, град по град. Ништа од тога није урадио ПДП нити Бранислав Бореновић сам. То сте, прије свих, урадили ви сами. Нову енергију у Бањој Луци су покренули храбри људи око групе "Правда за Давида" који су у свима нама вратили наду да има смисла борити се за оне основне људске вриједности: истину, правду, поштење, част.

Сви смо били клонули духом, некако је апатија пријетила да окује наш град и нашу земљу, али је онда кочићевским обртом Давид савладао Голијата и показао му да снага заиста не лежи у топузу, него у људскости. Грађани Бање Луке који су мјесецима подржавали искрену борбу породице Драгичевић да дође до истине и правде за свога убијеног сина дали су мени и ПДП-у значајно повјерење да се боримо за исте те циљеве.

Ми то повјерење нећемо изневјерити. На протеклим изборима се показало да борба за истину и правду постоји у сваком сегменту нашег друштва. Борба за истину и правду за Давида, борба за слободне и фер изборе, борба за институције које служе грађанима, а не обрнуто. Желим јасно да поручим да су људи, Бањалучани, окупљени око истине и правде ослободили на протеклим изборима Бању Луку, али да сви заједно морамо и даље са још више енергије и ентузијазма радити да ослобађамо цијелу Републику Српску од злочина, нестручности, корупције, зла.

То је борба свих нас. Никад нећу дозволити да било ко у ПДП-у каже да су сви у ПДП-у добри, дивни и красни, а да су у некој другој партији, па чак и оним владајућим, сви зли, лоши и покварени. Добрих људи има свуда, а највише ван партија. Они су јуче дали своју подршку ПДП-у и њима желим јасно да поручим да је мој мандат њихов мандат, те да ако они сматрају да је потребно да га се одрекнем, исти им одмах дајем на располагање. Нисам ушао у политику да бих добио фотељу, појма немам ни ко је све прошао у Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ и то ме и не занима. Ја сам ту због свога народа и своје земље, и шта ми људи који су ме изабрали кажу, то ћу и да урадим.

Посебно свима желим да поручим и да ћемо бранити сваки добијени глас на овим изборима. Не дамо ником да му прође нити једна, ма и најмања неправилност. Данас подносимо опширан допис Централној изборној комисији о уоченим неправилностима на протеклим изборима. Искористићемо све једну правну могућност да се изборна воља грађана сачува. За сваки пропуст, намјеран или ненамјеран, тражићемо одговорност и тражићемо истину.

Понављам, апсолутно сва правна средства ћемо искористити како бисмо аргументовано показали да су у току изборног дана, али и прије њега, извршене бројне неправилности и нећемо стати док све то не истјерамо на чистац.

Даље, свом снагом и енергијом ћемо покренути процес измјена Изборног закона да би сваки сљедећи избори били далеко поштенији и тачнији. Овакав Изборни закон више не дозвољава да се организују фер избори. Желимо да се уведу новине у томе да се сваки гласачки листић скенира и да се уведе електронско пребројавање гласачких листића. Инсистирамо на увођењу видео-надзора на бирачким мјестима, чак и на опцији електронског гласања. Ма доста је више манипулација народном вољом.

Сљедећа ствар, тражимо промјене у Управном одбору РТРС-а. У исти морају ући и људи који мисле својом, а не туђом главом. Доста је више лажи РТРС-а, доста је више њиховог сијања мржње међу људима у Републици Српској. Подијелили су људе, мржња и зло су их обузели, од нечега што треба бити понос свих нас, мјесто објективних информација и аргументоване критике свих политика РТРС је вољом мрачних умова постао гебелсовски инструмент најстрашније пропаганде. А против чега? Против грађана Републике Српске који се не слажу са идејама тих мрачних умова.

Нема разговора нити са једном политичком странком која не прихвати овај дневни ред. Дакле, прво утврђивање истине и правде у свим неразјашњењим злочинима у Републици Српској и стварање механизама да се учиониоци тих злочина казне. Друго, утврђивање стварне изборне воље грађана. Треће, промјена Изборног закона на начин који ће омогућити истински фер изборе. Четврто, суштинске промјене у начину функционисања РТРС-а и његове уређивачке политике.

Позивамо све слободоумне грађане да нам упуте све своје аргументоване критике у свему у чему гријешимо. Ми желимо да разговарамо отворено са свима, а прво са људима који су нас подржали на протеклим изборима и који имају право да нас критикују у вези наших грешака, па чак и кад тих грешака нема. кроз органе ПДП-а, посебно кроз Политички форум, лично ћу у наредним данима иницирати дијалог са представницима грађана који истински желе промјене на боље у Републици Српској. Свакако да сматрамо да нисмо безгрешни и да добрих људи има и у другим партијама.

Њима свима упућујем поруку - нећемо се борити против вас, добри људи. Боримо се против негативних појава. Увјерен сам да већина гласача свих странака у Републици Српској јесу добри, честити и поштени људи. Па са вама свима хоћу да радим, не занимају ме партијска секташења. Окренимо се једни другима, не дајмо да нас завађају и дијеле.

Какве год да су институције Републике Српске, само преко њих можемо остварити цивилизован поредак. Колико год да су пуне корупције, њих не можемо рушити, њих морамо мијењати и ослобађати тог коруптивног зла. Камен по камен, милиметар по милиметар, вратићемо вјеру честитим људима у њима да има смисла поштено радити свој посао, да има смисла бити на страни свог народа, а не тајкуна и злочинаца.

Морамо се борити за њих, јер ми само Републику Српску имамо и никад је се нећемо одрећи. И ови људи што мјесецима у центру Бање Луке траже истину и правду заправо су највећи заштитници наших институција, јер не дају да те институције до краја униште зли људи који су све изопачили и све желе да обесмисле, па и саму Републику Српску. Не дамо им то!

Ослободићемо Републику Српску. Волимо је, она је наша. Не дамо је нитковима, злочинцима и преварантима. Ако било ко сматра да нешто лично гријешим, ако било ко мисли да сам ову борбу водио због фотеље, нека ми то каже у лице. Заједно са људима из Бање Луке и Републике Српске који су поштени и добронамјерни, заједно са људима који су ми и дали мандат, донијећу веома лаку одлуку да се одмах одрекнем тог мандата ако ће то помоћи остварењу нашег циља, а то јесте праведна, боља, хуманија, слободнија и просперитетнија Република Српска, каже се у писму предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића.

БН ТВ

Коментари / 54

Оставите коментар
Name

Анти Снсд

10.10.2018 15:57

Медјународма заједница треба да забрани политицко дјеловање СНСД-а, да им свима забрани даље бављење политиком и блокира све рацуне због масовне изборне крадје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васо

10.10.2018 16:08

Значи ви ста за диктатуру да се свима све забрани само да ви владате е па неће да мозе!!!

Name

Аваx

10.10.2018 16:14

Које изборне крађе ? Колико је опозиција украла гласова ?

Name

Дадо

10.10.2018 16:16

Е сад је вријеме за изборе у БЛ.

Name

реалиста

10.10.2018 16:17

како га није срамота свугдје једва цензус прешо. на трагедији једног човјека нешто добио. ко узме паре од сороша тај мора до краја ићи.

Name

Мк

10.10.2018 16:33

РАЧУНЕ ТРЕБА БЛОКИРАТИ МИЛОКРАДУ ДА МАЛО ЖИВИ СА 500КМ МЈЕСЕЧНО А НЕ МИЛИЈАРДАМА ПОКРАДЕНИМ ОД ГРАЂАНА.ГРАЂАНИ НЕ ЗНАЈУ ВОЗИТИ СКУПЕ АУТОМОБИЛЕ И ЈЕСТИ КВАЛИТЕТНУ ХРАНУ ТО САМО МИЛОКРАД ЗНА И ЊЕГОВА ПОРОДИЦА.НАРОД ЈЕ ГЛУП НЕЗНА ОТИЋИ НА МОРЕ МАЛО ДО ГРЧКЕ ПА МАЛО НА СЕЈШЕЛЕ ТО ЗНАЈУ САМО МИЛОРАДОВА ДЈЕЦА НАША НЕ ЗНАЈУ.ДОСТА ВИШЕ ИДИОТА КОЈИ НЕМАЈУ СВОЈ МОЗАК И НИКАДА ГА НЕЋЕ НИ ИМАТИ .

Name

1974

10.10.2018 16:37

Не треба забранити СНСД. Нека им само смијене 100 људи и заледе им имовину као сто су то урадили СДС-у. Могу и само санкције да им уведу али није то Европи интерес , не гаде се они прљавих пара.

Name

За васу

10.10.2018 16:39

Диктатура је на снази од када је снсд на власти ми желимо ослобађање од диктатуре КО ЈЕ УБИО ДАВИДА? ПРАВДА ЗА ДАВИДА!

Name

Ајде

10.10.2018 16:43

На лијецење. Дуго це они владати, дуго дуго поред овакве опозиције.

Name

Скептик

10.10.2018 16:46

Васо, диктатура се руши диктаторским методама. Па диктатура са Пала је срушена диктаторским методама из Лакташа.

Name

Ре реалиста

10.10.2018 16:57

Једва просао цензус? А партија имала 13% гласова на РС нивоу. Мора да те Бисерка уцила да сабирас :) браво Бореновицу! Правда за Давида!

Name

Болест

10.10.2018 18:47

Е мој бореновицу кампања ти је била таква додика из уста ниси вадио па њега су људи запамтили и гласали

Name

СДС

11.10.2018 06:47

Како те ни је срамота Бореновицу? Да нас лазес и дрзис у неизвјесности и говорис да це бити фото финис за цлана предсједниства а толика разлика у гласовима... срамота

Name

микић

11.10.2018 11:48

Волим СДС. СвиЋе!!!

Name

Ма немој

10.10.2018 16:00

Бореновицу своју дјецу изведи на трг нек гину и туку се са полицијом, моју нецес. Срам вас било. Да вам није било те трагедије и СДС-а били би прослост политицка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ссс

10.10.2018 16:11

Па и сдс је прослост

Name

Стета

10.10.2018 16:33

Не видим да је направио добре потезе. Стета, а бас се извјезбао у гримасама, нароцито смијесак.

Name

Скептик

10.10.2018 16:48

А СНСД је будућност!!??!!?? :(((

Name

Септик

10.10.2018 17:24

А ти ста си ти

Name

♤♡◇♧

10.10.2018 21:29

Ре сКептик...СНСД ЈЕ ЗАДРУГА ЦЕЦЕ ПЕРСЕ ДЕСЕ КУРВЕ РИАЛИТИ СОУ ЛОПОВИ НАРКОМАНИ ХЕЛИКОПТЕРИ ГЛАД БЈЕДА ТУГА ЦЕМЕР ЗЛО БОБАР БАКА ПРОПАЛА СРП. БАКА ПРОПАЛА РОБНЕ РЕЗЕРВЕ ПРОПАЛЕ Н.ТЕСЛА ФИРМА ПРОПАЛА СКРИВАЊЕУБИСТВА...НЕМА СТА НЕМА ...СЛЕДЕЦИ ПУТ БИРАЈТЕ ОВАЈ СЛОГАН ИДЕ ВАМ УЗ СТРАКУ..ОВО ЈЕ ОДЛИЦИЈЕ ВАСЕ СТРАКЕ

Name

тако је

10.10.2018 16:07

Браво бореновицу, нема предаје, народ је уз вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.10.2018 16:17

Који народ?

Name

БеЕн

10.10.2018 16:24

Ја сам против. Видимо се на улиц

Name

Алексеј

10.10.2018 16:55

Ја НЕ ПРИЗНАЈЕМ ове резултате. Ја НЕ ПРИЗНАЈЕМ БИСЕРКУ И МИЛОРАДА. Ја цу да сw борим и на улици јер ови избори нису огледало воље народа! Избори су покрадени. 50 000 невазецих листоца? Ма кога зајебавате? Секто резимска, овај пут ти неце проци!!!

Name

Ре алексеј

10.10.2018 18:12

Покрисе се усима, попи млијеко и на спавање. Бас сте јунаци на порталима све до једног.

Name

МИЦКО

10.10.2018 16:21

Бореновицу ти си политицки мртвац,а ни трг те неце озивити.Поведи своју дјецу да гину,немој насу.,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педи Есдаун

10.10.2018 16:26

А онда сте говорили да ја нисам правичан.

Name

Да видимо и то цудо

10.10.2018 16:39

А како ти се цини истина да је на Додиковом митингу у петак у Бањалуци било мање од 1000 људи које је довео из Братунца, Брода и ко зна јос одакле и видно нервоyан кренуо да провјери да ли је спреман резервни план тј. изборна масинерија. Уз њега могу стати само батинаси, лопови и убице. Пензионери су паметни и мудро це прогласити неутралност. У његовом СНСД-у је диктатура па неце ни ти цестити људи.

Name

Маx

10.10.2018 16:23

Сви на трг, сви на трг. Ја сам први преко тастатуре :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Маx

11.10.2018 01:13

И Бореновиц са писмом од километар, написаним језиком разумљивим само сколованим људима.

Name

Ја

10.10.2018 16:25

Браво Бореновицу,тјерајте до краја.Силник мора бити заустављен док не буде касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ја

10.10.2018 16:46

И ти на трг под сатор са Давором.

Name

Ре ре ја

10.10.2018 17:16

Има нас јос који хоцемо. За правду. Веца је људскост под сатором Правде за Давида, но под свим "заставама Српске". Трулез се мора збацити с власти. Одавно смрди. Правда за Давида!

Name

1974

10.10.2018 16:34

Колика је плата посланика у Скупстини РС ? Нема везе да ли је власт или опозиција ? Боље је у оваквој дрзави бити опозиција. Само казес ја сам немоцан . Фали ми гласова, јбг, покрали ме ... хахахахаха Ма дај бјези , бас сте патетицни и ти и гуслар и комплетна опозиција. Саровиц мудро цутао цитаву кампању, Обрен вас продао у Добоју ни то не смијете отворено реци . Босица сте срозали цовјек један од ријетких исправних медју вама. Једино је тај мали Станивуковиц стварно указивао на проблеме . Ста сте оцекивали ? Ко је изгубио ? Па ви нисте, имате исте позиције које сте и имали. Напустите господо институције и предјите на ванинституционалну борбу ако мислите озбиљно. Поведите мирну револуцију. Револуцију це изнијети обесправљени радници и сељаци , ако скупите критицну масу , али прво ви морате да се спустите медју народ . Превисоко сте господо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

који

10.10.2018 16:59

Црни народ,ко пита народ.

Name

Бот

10.10.2018 16:37

Дај Бореновићу, немој бити лицемјер. Бориш се за народна права, а у задњих десет година у твоју породицу долази пет до шест хиљада марака мјесечно (твоји имовински картони). Као Ти се не бориш за фотељи. Види поштењачине. Заболе ме за политичке партије и политичаре, али знам да је то најуносније занимање. И на крају, ако се овдје из било ког разлога заго.на имаш уточиште у Нишу. И не само Ти него већина наших назови политичара имају некретнине диљем свијета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.10.2018 04:59

Па зато се сам ставио на листу за СА.И посто није био сигуран у пролаз,метно се на компезацијску.Тамо је плата мин 5000КМ или несто малкице испод.

Name

Брррр

10.10.2018 16:39

Бореновиц је мало зесци дебилцина , дебилцина .

ОДГОВОРИТЕ
Name

српско сарајево

10.10.2018 16:41

Не видим ништа лоше у томе да се поново прегледају гласачки листићи. Па у сваком озбиљном и битном послу постоји контрола. Шта ту има чудно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бројаци

10.10.2018 18:05

Ко це плацати бројање,опет ми,Бореновиц и вукота би бројали док не побиједе,Око 4год ,па опет поново.Када се приме ПАРЕ ,онда се МОРА заврсити посао,СПОНЗОР је НЕУМОЉИВ.Могу сви под један сатор на трг.

Name

Бројаци +

11.10.2018 07:24

Најбољи коментар

Name

Е

10.10.2018 16:45

Ево ми суза сузу крокодилску стиже, а све због твоје борбе за нашу РС, јасно са твојом шефицим Комраков којој си такође упутио писмо. Драги мој Бореновићу још би ја теби писао ал не могу од суза. Зови само зови дако је како срушимо, наравно, нашу РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

10.10.2018 16:46

Коју истину? Твоју истину! Нека хвала годинама ниста ниси ниста урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

10.10.2018 17:01

Свака част,не улазите у скупштину,истином до краја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.10.2018 19:08

Тако је не улазите у скупстину,на трг под сатор,тамо вам је мјесто.

Name

др Вукота

10.10.2018 17:20

Пајац!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

10.10.2018 19:20

Подугачко али вриједи прочитати. Браво Бореновићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горг

10.10.2018 19:21

Одлично,свака част момчино.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Промјене

10.10.2018 19:22

Вјерујем ПДП-у остају досљедни до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

10.10.2018 21:33

Грешка је везивати се за покрет "Правда за Давида". Због тога сте и изгубили од "патриоте" Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

11.10.2018 02:55

Драги Бореновицу ста сам ти рекла ономад код крсмановица да се не упустате у кампању без јасне визије ста сте народу понудили осим трацева и бљувотина јуце сам цркла од стида кад у сарајеву приказују Адама Сукала како неком стангом цијепа цераде на згради па стваро који блам ово вам је 8 пут како губите ста реци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Периц

11.10.2018 05:02

Ста цес ти да ослобадас?Изгубио си у мд.времену истоцни дио.А на наредним изборима испадас и из средисњег дијела.На крају,ако Бог да,испадас и у БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко

11.10.2018 07:14

Јеси ли ово сам смислио или ти је неко помогао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Математицки прорацун

11.10.2018 07:24

Да прекинемо сумњу у изборну крадју: 23206 невазецих листица греском иксирања градјана а остали листицу су празни, тренутно стање измедју г. Говедарице и госп. Цвијановиц је 26997 гласова у предности. Ако би се сви погресни листици додали г. Говедарици он не бих побиједио.

ОДГОВОРИТЕ