За "Орлове" нема царине - добродошли у Подгорицу!

Фудбалери Србије допутовали у Подгорицу на утакмицу против Црне Горе у Лиги нација. Без царинске контроле.

Фудбал 10.10.2018 | 18:45
За "Орлове" нема царине - добродошли у Подгорицу!
Србија против Црне Горе први пут на терену. Два "ока у глави", како су некада називали Србију и Црну Гору, сведочећи о братским и свим другим блиским везама две бивше југословенске републике, у четвртак увече први пут ће се надметати на фудбалском терену.

Све треба да остане у оквирима спортског и нема разлога да буде било како другачије. Две земље су биле у заједници и после распада Југославије, остале су у унији до 2006. године. Тада су наставили свако својим путем (а тај пут се опет укршта не само кроз економију и друштвене прилике, већ и стратешким опредељењем ка Европској унији)...

Било је разних варница на релацији Србије и Црне Горе у прошлости, али има их у свакој кући, у свакој породици и на фудбалској утакмици (или било којој другој) не би смело да се догоди ништа што би наружило односе две земље.

Уосталом, већ смо писали да је селектор црногорске репрезентације Љубиша Тумбаковићрођени Београђанин, да у црногорској репрезентацији има фудбалера рођених у Србији, да многи фудбалери играју у српском првенству, многи јесу или су били саиграчи у ранијим годинама... а председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић један је од оних који је највише допринео успеху Црвене звезде 1991. године када је постала првак Европе.  

Да су "орлови", заиста, добродошли у Подгорицу, потврђује и детаљ са аеродрома у Голубовцима (предграђе главног града Црне Горе).

Након лета од 40-ак минута, Црногорци су омогућили фудбалерима Србије да право са писте уђу у аутобус и продуже ка хотелу, без задржавања на царинској контроли.

Леп гест домаћина! Нека тако буде и на терену.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар