Тумба: Такмичарска и братска! Наравно, желимо тријумф!

Селектор црногорске репрезентације Љубиша Тумбаковић расположен пред дерби са Србијом у Лиги нација, нада се добром резултату у дербију.

Фудбал 10.10.2018 | 21:15
Тумба: Такмичарска и братска! Наравно, желимо тријумф!
Фудбалска репрезентација Црне Горе шири оптимизам пред велику утакмицу са Србијом.

Дерби меч у оквиру 3. кола групе 4 Лиге Ц Лиге нација биће одигран у четвртак (сутра) од 20.45 часова на стадиону под Горицом, а селектор црногорског тима Љубиша Тумбаковић се нада лепој представи.

Тај историјски окршај репрезентација "соколова" и "орлова" би могао да одлучити о првом месту у групи 4, а табела налон два кола изгледа овако: Црна Гора четири бода, Србија четири бода, Румунија два бода, Литванија нула бодова.

"Спремамо се као за сваки меч, као што смо радили до сада. Нема посебних детаља. Имамо посебан мотив само зато што је Србија била учесник Светског првенства", рекао је Тумбаковић.

Противник не може да рачуна на Матића, Коларова и Љајића, колико је то за Србију отежавајућа околност, а за Црну Гору добра?

"То су сјајни играчи, дају посебан допринос. Јесте хендикеп, али Србија има велики избор играча који могу да надоместе тај квалитет. На пример, то за њих није хендикеп, као што је за нас неиграње Стефана Савића", оценио је Тумбаковић.

Црна Гора има сјајну атмосферу око и у репрезентацији. Црногорски новинари сматрају да је атмосфера много боља у екипи Црне Горе него у селекцији Србије, вероватно због свих дешавања током и после Мундијала, незадовољством појединих играча, који су били означени као побуњеници (попут Луке Миливојевића).

Ево шта Тумбаковић каже о томе:

"Трудимо се да будемо бољи и бољи, а верујте ми да сви једва чекамо наредно окупљање. Код нас је атмосфера добра, а код њих? Не знам, можда је више медијски то напумпано, јер били смо заједно четири дана у Лондону на самиту тренера, изгледало је све да је супер".

Да ли је ово специфична утакмица за вас?

"Раније смо говорили да смо желели да играмо против Србије пријатељски меч, али у Лозани нас је група спојила. Тако да се овај меч 'игра неколико месеци'. Као професионалац гледам је као такмичарску, пријатељску и братску. И наравно, не постоји тренер који не жели да добије меч", поручио је 66-годишњи стратег, који је свестан да меч није одлучујући за прво место у групи.

"Гледамо само себе, али зависимо и од других. Ко је фаворит? Нема га. Фудбал је жива ствар, не игра улога и ко више вреди. Има једна лопта, један судија...", подвукао је Љубиша Тумбаковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар