Мијатовић: Шансе су 50-50, тас на ваги је Тумба!

Прослављени нападач причао о првом фудбалском сусрету Црне Горе и Србије, предностима једних и других, легендарном Жозеу Мурињу и његовом првом доласку у Црну Гору.

Фудбал 10.10.2018 | 20:15
Мијатовић: Шансе су 50-50, тас на ваги је Тумба!
Предраг Мијатовић је прославио дрес репрезентације Југославије у чијем су саставу биле Србија и Црна Гора, а сутра увече ће у Подгорици гледати први фудбалски дуел Црне Горе и Србије.

Популарни Пеђа ће у ложи стадиона под Горицом седјети поред менаџера Манчестер јунајтедаЖозеа Муриња, а легендарни нападач Будућности, Партизана, Валенсије и Реал Мадрида, и бивши спортски директор "краљевског клуба" верује да ће све протећи у најбољем реду.

"Биће занимљиво, из свих могућих углова за нас који све то гледамо са стране, за навијаче репрезентација Црне Горе и Србије, али и за саме актере, како на терену тако и на клупама. Очекујем интересантну фудбалску причу и оно што највише прижељкујем јесте да све протекне у најбољем реду", рекао је у интервјуу за "Вијести" један од најуспјешнијих менаџера у свету фудбала.

"Не мислим притом на резултат, већ на амбијент на стадиону за који се надам да ће бити врхунски и прави спортски. Верујем да ће се одиграти утакмица у којој ће се свако помирити са постигнутим резултатом, што је и најважније у спорту", надовезао се 49-годишњи Подгоричанин.

Легендарни Пеђа не даје улогу фаворита ни "храбрих соколима", али ни "орловима".

"Мислим да су шансе једнаке, свака репрезентација има свој квалитет и своје шансе. На страни Србије је искуство, пре свега играње на Светском првенству, у питању је репрезентација која је минулих година успела да 'закачи' неко велико такмичење. Црна Гора никад није играла на неком великом шампионату и има велики мотив и жељу да то уради први пут. Можда је Лига нација првака прилика", рекао је Мијатовић, који је свестан да Црна Гора може са свима да се носи.

"Црна Гора је до сада већ показала да може да игра са јаким репрезентацијама, а оно што је недостајало јесте тај завршни корак. Евентуална победа против Србије значајно би помогла у том схватању да се може поћи на Европско првенство".

Предност Црне Горе су "домаћи терен, велики мотив и жеља да се коначно оде на велико такмичење, као и квалитетни играчи који могу да одлуче утакмицу", али и искуство селектора Љубише Тумбаковића.

"Мислим да је Црна Гора ту у предности, јер Љубиша Тумбаковић, мој некадашњи тренер у Партизану, боље познаје репрезентативце Србије него што Младен Крстајић познаје црногорске фудбалере. Тумбино фудбалско искуство може да буде од пресудног значаја, али са друге стране, можда и не мора ништа да значи, јер фудбал је чудан и непредвидив, а дешавања на терену и крајњи резултат зависе од много фактора".

Многима ће поглед летети на ложу Градског стадиона, а тамо ће дефинитивно бити Португалац на привременом раду у Манчестеру. А Мурињо није дошао у главни град Црне Горе на наговор нашег Пеђе.

"Мурињо је сам изабрао. Сваку паузу у првенству користи да одгледа неку од утакмица репрезентација, па као што је пре неколико година био у Београду, као што је био у Загребу, сада је и Подгорица дошла на ред. Мурињо све прати и мислим да је одлука да дође у Црну Гору добра и за њега и за црногорски фудбал", рекао је легендарни Пеђа, који није желиео да улази у приче да ли ће “Специјални" добити отказ и да коментарише како подноси притисак медија након лошег старта са "црвеним ђаволима".

"Као његов пријатељ, не могу да одговорим на то питање. 'Специал Оне' први пут долази у Црну Гору, али тешко да ће имати времена за разгледање, упркос прелепом октобарском сунцу. Не знам да ли ћу имати времена да му покажем лепоте Црне Горе, ипак долази због фудбала и због утакмице", подвукао је Мијатовић.

Меч Црна Гора - Србија у 3. колу Лиге нација игра се у четвртак од 20.45 часова у Подгорици.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар