Видео: Ноле дочекао Чекината!

Новак Ђоковић у трећем колу мастерса у Шангају играће са Италијаном, тренутно 21. тенисером света против којег има негативан скор.

Тенис 10.10.2018 | 18:30
Видео: Ноле дочекао Чекината!
Новак Ђоковић чекао је противника у трећој рунди мастерса у Шангају, у дуелу против играча од којих је изгубио последњи меч, и дочекао је Марка Чекината.

Италијан је у неизвесном дуелу савладао Хјеон Чунга после нешто више од два и по сата борбе и преокрета - 4:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5).

Иако се чинило да је Корејац био ближи тријумфу, када је у трећем сету повео 3:1, Италијан је успео брзо да му врати истом мером, а онда и да добије други сет у низу у тај-брејку.

Чекинато, тренутно 21. играч света, против Новака Ђоковића има позитиван скор, јер је у једином одиграном мечу до сада славио у четири сета (6:3, 7:6, 1:6, 7:6).

Било је то почетком јуна, у четвртфиналу Ролан Гароса.

Новак је после тријумфа над Жеремијем Шардијем на старту мастерса у Шангају поручио да је "врло близу свог максимума", као и да је много унапредио игру од пораза у Паризу, па се инада другачијем исходу меча против Чекината у Шангају.

Италијан је победу против српског аса остварио када је био 72. играч на АТП листи, направио је највећу сензацију на Ролан Гаросу и скинуо највећи "скалп" у каријери.

Од тада је додатно напредовао на АТП листи, док је Новак освојио два гренд слема (Вимблдон и УС Опен), као и титулу на мастерсу у Синсинатију, први пут у каријери, којом је "комплетирао" све мастерсе.



Меч Ђоковића, који је други фаворит за титулу у Кини, и Чекината, 16. носиоца ове године, играће се у четвртак.

Мастерс у Шангају игра се за наградни фонд од 7.086.700 долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар