Играчи Слоге ступили у штрајк, клуб пред гашењем!

Фудбалски клуб Слога из Трна највјероватније се више неће такмичити у Другој лиги Запад.

Фудбал 11.10.2018 | 20:00
Играчи Слоге ступили у штрајк, клуб пред гашењем!
Доминација два клуба, Рудара из Угљевика и Слоге из Трна, обиљежила је средину и крај деведесетих година прошлог вијека, у првенству и Купу Републике Српске.

Посљедња сезона у којој је Прва лига Републике Српске била подијељена у двије групе, источну и западну, била је она 1996/97. На бањалучком Градском стадиону 14. јуна 1997. састали су се Сарајево из Српског Сарајева и Слога из Трна, а екипа надомак Бањалуке славила је минималан тријумф пред 4.000 гледалаца.

Гол вриједан освајања трофеја, за екипу коју је с клупе предводио Ненад Гавриловић, постигао је најбољи стријелац Слоге Младен Згоњанин. Сарајлије је тако први пораз коштао пехара, с обзиром да до финала најмасовнијег такмичења нису забиљежили нити један неуспјех.

Највећа заслуга за процват трнске Слоге и сјајне резултате овог клуба током 90-их година прошлог вијека припадају Славку Рогуљићу. "Трнски Берлускони", како су га често називали, по узору на контроверзног италијанског бившег премијера Силвија Берлусконија, створио је моћну екипу која је харала Републиком Српском.

А, данас у Слоги из Трна не цвјетају руже. Напротив.

На Фејсбук страници клуба је објављено саопштење у којем се наводи да су играчи ступили у штрајк који може довести до гашења клуба.

"Клуб који је недавно прославио 80 година постојања, када је управа клуба увеличала прославу довођењем ветерана Ф.К. Црвена звезда, више нема начина да преживи...

А, све то је кулминирало дуговањима према фудбалском савезу и играчима. Трнски фудбалери су прије пар недјеља апеловали управи клуба, да се мало више ангажује око саме организације клуба и да помогне клубу да прегрми тешке тренутке.

Међутим, управа клуба није имала слуха за све то и такорећи није ни одговарала нити се појављивали на стадиону у Трну. Одређен дио играча у штрајку је већ неколико недјеља због дуговања, а послије суботњег дебакла у Милосавцима, гдје смо били домаћини, јер у Трну није било услова за игру, након митинга који се одржавао у петак навече, од Јединства из Жеравице са чак 6: 1 и остатак екипе одлучио је да се придружи колегама из клуба и ступи у штрајк.

Тако су играчи одлучили да се од 8.10.2018 више не појављују у клубу и престану да тренирају и долазе на предстојеће утакмице.

Самим тим ће највјероватније доћи до гашења клуба који је у последњих неколико година био стабилан друголигаш", објављено је на Фејсбук страници клуба.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар