СП: Србији не лежи Јапан - први пораз Српкиња!

Одбојкашице Србије доживеле су први пораз на Светском првенству, пошто су изгубиле од домаћина Јапана после четири сета.

Остали спортови 10.10.2018 | 15:15
СП: Србији не лежи Јапан - први пораз Српкиња!
Јапанке су још једном потврдиле да њихов стил не одговара Српкињама и на крају славиле са 15:25, 25:23, 25:23, 25:23.

"Орлице" су већ обезбедиле пласман на "Фајнал 6" у Нагоји, али још нису потврдиле прво место у другој фази такмичења, иако су одлично отвориле и овај дуел.

Одиграле су маестрално, имале у том делу 14 поена предности, али се одлучујућим испоставило опуштање у финишу, када су се Јапанке разиграле и полако их увукле у свој ритам.

Средином другог дела "моментум" је прошао на страну домаћина, оне су хватале готово све лопте у одбрани и користиле лош пријем нашег тима. Уследио је велики пад концентрације, губитак другог, па на исти начин и трећег сета.

Симптоматично је то да, када год би резултатски пришле, играчице Србије би правиле некарактеристичне грешке и дозвољавале ривалкама да се одлепе. Селектор Зоран Терзић се одлучио да промеша карте, Тијана Бошковић није ни улазила у игру, али то на крају није била добра тактика.

Без обзира на пораз, Српкиње су и даље прве у групи са 21 бодом, истим као Холандија и Јапан, али уз бољу поен разлику. У четвртак против Холандије од 9.10 по нашем времену играју за прво место групе.

Што се топ 6 фазе тиче, по 3 првопласиране селекције из Е и Ф групе избориће пласман у трећу рунду такмичења, која ће бити одиграна у Нагоји.

Победници група ће жребом бити раздвојени у две групе, а затим ће се жребати трећепласиране селекције. Уколико у истој групи буду првопласиране и трећепласиране селекције из исте групе у другој фази, другопласиране селекције ће аутоматски бити распоређене у супротне групе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар