Хејли жели да буде предсједник САД?

Бивши амбасадор САД у Израелу Дан Шапиро изјавио да одлазећа америчка амбасадорка при УН Ники Хејли намерава да се кандидује за председницу САД.

Свијет 10.10.2018 | 12:37
Хејли жели да буде предсједник САД?
"Ники Хејли намерава да се кандидује за председницу, ако не 2020, онда 2024. Она је стекла довољно репутације да надмаши Трампа (председника САД Доналда) и његове скандале", рекао је Шапиро за израелски војни радио. Хејли је међутим порекла да има било какве планове да тежи тој функцији.

Израелски медији подсећају да Бела кућа није дала објашњење њене оставке, објављене јуче, осим жеље да оде после две године рада у УН.

Хејли, мајка двоје деце која похађају колеџ, наводно је рекла Трампу да је у јавној служби 14 година и да жели "предах" како би зарадила више новца у приватном сектору.

Премијер Израела Бењамин Нетањаху захвалио је поруком на Твитеру амбасадорки Ники Хејли након што је поднела оставку, јер је "водила бескомпромисну борбу против лицемерја Уједињених нација за истину и правду за нашу земљу".

Израелски медији коментаришу да ће Хејли највише недостајати Влади Израела и произраелском лобију - Америчко-израелском комитету за јавне послове (АИПАЦ).

Хејли се 13 пута у УН заложила за Израел, а двапут је АИПАЦ назвала "пријатељима", додавши да у УН обично пријатеља нема.

Откако је Ники Хејли амбасадорка у УН, Трамп је одлучио да пресели амбасаду САД из Тел Авива у Јерусалим, знатно је смањио америчку помоћ Палестинцима и повукао САД из нуклеарног споразума с Ираном, а том споразуму се и Израел оштро противио.

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бакица

10.10.2018 12:37

Ако он буде њу дуго дрзао за руку мозда и постане председница Америке

ОДГОВОРИТЕ