Није наиван тај Гвардиола...!

Манчестер Сити држи све кључеве Санчове будућности.  За сваки даљи потез па и продају Енглеза питају се Грађани и то више него Борусија која је 100% власник фудбалера.

Фудбал 11.10.2018 | 14:00
Није наиван тај Гвардиола...!
Фудбалски свет је полудео за Џејдоном Санчом. Младој звезди Борусије из Дортмунда и енглеске репрезентације свакодневно цена стрмоглаво скаче, а с обзиром на то да му је тек 18 година већ сада се лицитира сумом од преко 100.000.000 евра обештећења.

То би сигурно био посао деценије Милионера, који су га у лето 2017. довели из Манчестер Ситија за симболичних 10.000.000 европских новчаница, а након што је Санчо одбио да потпише нови уговор с Грађанима и то један од најуноснијих у домену омладинских академија од чак 30.000 фунти недељно.

Манчестер Сити није желео тада да га пусти у редове неког другог премијерлигаша, а приликом продаје хитроногог крила у Бундеслигу заштитио се бројним клаузулама па му између осталих припада и 15% од будуће продаје.

То није све. Уколико настави да игра добро и бележи голове и асистенције (тренутно има погодак и шест додавања за гол) Санчо ће сигурно бити једна од звезди летњег пртелазног рока, а Манчестер Сити ће имати предност прече куповине.

То је врло лоша вест за остале ривале Грђана - Јунајтед, Ливерпул, Челси и Тотенхем - који се занимају за новопеченог А репрезентативца Енглеске, пошто Грађани имају сву слободу да изједначе сваку цифру коју ови понуде и ангажују Санча. Ако то буду желели, наравно. Такође, у споразуму о продаји момка рођеног у Лондону постоји и специјална клаузула о откупу која важи само за Манчестер Сити, али се она за сада држи у тајности.

У сваком случају, Пеп Гвардиола и Манчестер Сити су се добро заштитили пре годину и по дана, па сигурно и нису тако глупи, како су их многи доживљавали када се појавила информација о продаји златног момка енглеског фудбала у Немачку.

Џејдон Санчо је 2. октобра потписао нови уговор са Борусијом до јуна 2022. године.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар