Хабиб Нурмагомедов суспендован!

Ван октагона до пола године! Дагестанац, Хабиб Нурмагомедов, остаће шампион УФЦ у лакој категорији, али ће бити суспендован, а суспензија следи и Конору Мекгрегору.

Остали спортови 10.10.2018 | 15:30
Хабиб Нурмагомедов суспендован!
Нурмагомедов је после борбе и победе над Мекгрегором искочио из кавеза и напао чланове Ирчевог тима, због чега се чекала казна за борца који наступа под руском заставом.

Спортска комисија државе Неваде му је "замрзла" два милиона долара хонорара, а председник УФЦ Дејна Вајт каже да ће Рус бити санкционисан због напада на Дилона Дениса.

"Они су тренутно задржали Хабибов цео хонорар и прича се да ће га задржати трајно. Мислим да то не би требало да се деси и да треба да узму 250.000. Хабиб ће свакако задржати титулу, иако ће бити суспендован. Суспензија ће трајати четири до шест месеци, али титула свакако остаје његова", рекао је Вајт за ТМЗ спортс. 

Оно што је најавио пре борбе, остварило се, јер је борба донела зараду већу од два милиона долара. 

Мекгрегор је поражен у четвртој рунди УФЦ 229, када га је Хабиб ухватио око врата у "крагну" и приморао га да преда. 

Пошто је и Ирац учествовао у инциденту после борбе, и он ће бити суспендован, али ће за суспензија трајати мање. Биће део стандардне процедуре па Мекрегор неће моћи у октагон око месец дана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар