Будућност је прошлост, сад да побиједимо Монако!

Тренер Црвене звезде стишава еуфорију после утакмице у Подгорици.

Кошарка 09.10.2018 | 12:45
Будућност је прошлост, сад да побиједимо Монако!
Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић дан после победе против Будућности рекао је да је једина ствар на којој би донекле могао да замери својој екипи на том мечу то што су дозволили ривалу скокове у нападу, али је истакао и да су мање-више већ заборавили на тај дерби јер желе да победе и Монако у гостима у другом колу Еврокупа.

“Задовољан сам, моја екипа одиграла 100 посто што сам очекивао, али морамо брзо да заборавимо, у среду са Монаком на страни. Мрамо исто тако да би могли да победимо”, рекао јеТомић новинарима на отвореном тренингу у хали Александар Николић.

Шта је показао меч у Морачи?

“Немам стварно ниједну замерку. Увек тренери додуше могу да нађу нешто што може боље. Ако гледамо меч у Подгорици онда је то скок у нападу Будућности”.

Колико је победа у дербију значајна за напредак екипе?

“Што се тиче психологије тима, кад победиш на страни у дербију, то иде у позитивину корист. Са друге стране, теже је да се исконтролише екипа кад су велике победе. Али, одмах смо одржали састанак за Монако. Честитали смо после меча, насмејали се, али данас већ спремамо следећу утакмицу”.

Каква су очекивања од меча са Монаком?

“Имају две победе и две изгубљене утакмице до сада. Непредвидиви су. Имају доста играча који у транзицији могу да одиграју један на један, у контранападу. То је екипа која игра релативно просто, нема много напада. Знају шта хоће да раде на терену и да максимално искористе играче које имају у тиму.”

Шта може да донесе превагу у тој утакмици?

“Рекао сам играчима да ако хоћемо да добијемо Монако морамо да имамо концентрацију свих 40 минута и да контролишемо екипу. То је на свим утакмицама. Све екипе у Еврокупу су јаке. Ако се мало опустиш можеш да имаш много проблема. Морамо да заборавимо Будућност”

Каква је ситуација са Регландом?

“Много му је боље, спреман је за меч са Монаком. И остали су добро”.

А шта се дешава са Дејаном Давидовцем?

“Био је са нама у Подгорици. Добро трнеира, иде све по плану. Видећемо када ће бити спреман”, закључио је Томић.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар