НБА "загријавање": Прогноза Истока...

У финалу конференције би поново требало да се састану Бостон и Филаделфија, а Детроиту прогнозирамо велики корак напред.

Кошарка 09.10.2018 | 22:45
НБА "загријавање": Прогноза Истока...
Исток је одласком ЛеБрона, а и скорим повлачењем Вејда, изгубио велике звезде. Свакако је то и Ленард, али његово понашање према франшизи Сан Антонио Спурса, за коју нисам прочитао ниједну лошу реч од играча који су прошли кроз тај тим у ери Грега Поповића, крајње је дискутабилно.

Једини тим који има правог суперстара је Бостон, са Ирвингом у тиму. Добрим делом због тога је и први фаворит за титулу на Истоку, све осим тога би било изненађење. Филаделфија јесте следећи фаворит, али Сиксерси су још неискусни и млади, да могу да парирају Селтиксима и тактици Бреда Стивенса.

Детроит може свакако да изненади, јер имају одличног тренера и спреман тим од почетка сезоне. То гарантује трио Драмонд, Грифин и Џексон, који, сваки на свој начин, јесу нападачке силе. Торонто врло лако може прескочити нашу прогнозу четврте пројектоване позиције, али само ако Ленард и Лаури пронађу идеалну формулу заједничког функционисања. То је једини начин да Торонто успе ове сезоне.

Вашингтон има Супермена. Код њега је једини "проблем" његов лаган приступ, константна опуштеност и ширење љубави. То није пролазило код Брајанта, а ни код Хардена. Делимично јесте у Шарлоту. У Вашингтону ће сигурно имати мање лопти, нешто слично као у Лејкерсима, али је Вол обећао да ће учинити све да Двајт буде срећан. Офанзивни потенцијал им је чак одмах иза Бостона, али су раније знали да оману у тимској игри и дисциплини.

Индијана, Мајами и Милвоки би требало да се боре за позиције од 6 до 8. Нијансе ће бити у питању, с тим што сам се одлучио за Индијану на позицији 6, јер имају разгоропађеног Оладипа, појачаног препорођеним Евансом. Тајрик Еванс ће бити додатно мотивисан, јер игра сезону у којој се бори са много већи уговор следећег лета. Потребно је да само настави тамо где је стао у Мемфису.

Мајами је тим, са великим Т. Можда офанзивно нису сила, али тамо свако зна шта треба да ради. Вејд ће одиграти последњу сезону у дресу Врелине и мотива му сигурно неће фалити. Милвоки сам ставио на место број 8, иако потајно верујем да би са новим тренером Баденхолзером могли чак на позицију 5. Колико год да потајно верујем у то и могућности Јаниса Адетокунба, толико је упитан утицај Бледсоа на игру и константност Мидлтона, који израста у Алл стар играча, али његова игра варира. То је разлог за позицију 8.

За Чикаго и Шарлот чврсто верујем да ће стидљиво куцати на врата плеј-офа, а у неком сценарију, уколико се повреди неко од главних играча у тимовима изнад црте, могу чак и да се пласирају међу осам. Обе екипе су формирале респектабилне саставе, јако талентоване. Овде више мислим на Чикаго, са Паркером, Даном, ЛаВином, Марканеном и осталима. Шарлот има Кембу и француску конекцију. Имали су игру и систем који је колико-толико функционисао, али и они су направили промену на клупи, за коју ћемо тек видети шта доноси.

У Никсе немам претеране вере, из простог разлога што бар до Божића неће имати Порзигинса. Нокс као "руки" не може да носи на леђима Њујорк, јер просто нема довољно квалитетну подршку. Ова сезона је вероватно без плеј-офа, али ће бар моћи да покажу са чиме улазе у следећу.

Кливленд без ЛеБрона је друга прича, иако је остао Лав. Имају лимитиране играче и неке добре који не могу да издрже ни пола утакмице у НБА темпу. "Руки" Секстон је добар, али није спреман да са Лавом надомести оно што је Џејмс доносио. Нису довољно добри.

Бруклин, Орландо и Атланта су у "ребуилдинг" фази. Можда је Орландо најближи томе да не заседне на последње место Истока. Мало су очистили тим, имају одличне високе играче који су сјајни дефанзивци. Арон Гордон чека своју још бољу сезону, на крилима одличне прошле сезоне. Имају више оружја од Бруклина и Атланте, али и дефанзивног потенцијала.

Бруклин још лута, са покушајима да младим играчима прикључе проверене старије НБА играче. Питање је како ће Муса одиграти своју прву сезону, с обзиром на то да је узет са високе позиције на драфту и да су тада очекивања увек велика. Атланта јасно показује да гради нови тим и да ће дати одрешене руке Треју Јангу да руководи овим тимом. Он је огроман потенцијал и може да постане велики играч.

Исток није Исток без Џејмса. Први пут у каријери отишао је на Запад и тако оставио годинама сиромашнији Исток, још сиромашнијим. Да, гледаћемо занимљиве утакмице, али ћемо сигурно више пажње обраћати на то шта се ради на Западу. На Истоку сада расте нека нова генерација, која ће га, можда, у неком моменту вратити на старе стазе славе Јуинга, О'Нила, Хардавеја, Монинга, Картера, Џордана, Пипена и осталих великих звезда који су Исток направили моћним.

Лет’с плаy!

ПРОГНОЗА ПО ДИВИЗИЈАМА

Атлантик: Бостон, Филаделфија, Торонто, Њујорк, Бруклин.
Централ: Детроит, Индијана, Милвоки, Чикаго, Кливленд.
Југоисток: Вашингтон, Мајами, Шарлот, Орландо, Атланта.

ИСТОК

1. Бостон
2. Пхиладелпхиа
3. Детроит
4. Торонто
5. Wасхингтон
6. Индиана
7. Миами
8. Милwаукее
________________

9. Чикаго
10. Шарлот
11. Њујорк
12. Кливленд
13. Орландо
14. Бруклин
15. Атланта

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар