Пике катастрофалну игру правда „теоријом завјере“!

Много људи ужива у мојим грешкама, боље да изађу на сунце из својих пећина! Репрезентативац Шпаније направио је неколико кардиналних грешака на старту сезоне, а многе од њих директно су утицале на нешто тањи бодовни салдо Каталонаца.

Фудбал 10.10.2018 | 15:00
Пике катастрофалну игру правда „теоријом завјере“!
Каријера Ђерара Пикеа већ неколико година уназад иде у погрешном смеру, али би ова актуелна могла да се претвори у прави пакао за искусног дефанзивца Барселоне, иако он тврди да је у питању чиста теорија завере и да га многи људи сматрају за дежурног кривца.

Репрезентативац Шпаније направио је неколико кардиналних грешака на старту сезоне, а многе од њих директно су утицале на нешто тањи бодовни салдо Каталонаца.

Све је почело утакмицом против Ђироне, где су његове две грешке утицале на то да гости преокрену резултат. Прво је изгубио дуел са Стуанијем, а онда га је "отресао" Порту, после чега је Стуани још једном послао лопту у мрежу домаћина.

Страшно је било у Леганесу, где је био апсолутни трагичар. Код првог гола домаћина је каскао за комплетном акцијом добрих 15 метара, док је код одлучујућег гола био "асистент" Оскару Родригезу.



Потом је уследио меч са Билбаом у којем је погрешно поставио офсајд замку код гола Де Маркоса. У утакмици са Тотенхемом деловало је да би коначно могао да изађе из кризе, али је инда дошао синоћни меч са Валенсијом, где је Пике поново био у центру пажње.

Дани Парехо је извео корнер, а Пике уместо да избаци лопту главом, он је покушао да је избегне, погодила га је у леђа и завршила пред ногама Езекијела Гараја, којем није било тешко да постигне гол.

Након меча са Билбаом чак је уследио и коментар Лионела Месија, који је поручио да екипа мора да се унапреди на дефанзивном плану јер олако прима голове. Ипак, Пике себе не види као великог кривца.

"Знам да много људи прижељкује да ствари крену крену у лошем смеру по мене. Они могу да уживају у томе, али би требало да изађу напоље и уживају у сунцу. Када примимо гол, то је моја кривица, постоје људи који чекају моју грешку, али не само у Мадриду", рекао је Пике.

У сваком случају, ово што се догађа некадашњем дефанзивцу Манчестер јунајтеда, никада му се до сада није дешавало у каријери. Добра ствар за њега је то што је дошла репрезентативна пауза, па ће се тензије стишати, али само уколико серију грешака не продужи и у дресу Црвене фурије.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар