ИТА: Интер не бриљира, али има Икардија!

Икарди спасао Интер у Ферари.  Фудбалери Интера победили су на гостовању СПАЛ са 2:1 у осмом колу Серије А.  Милански Интер је гостујућом побједом над СПАЛ-ом (1:2) са седмог мјеста "скочио" на трећу позицију на табели италијанске Серије А.  Сам против свих, убица у шеснаестерцу – Мауро Икарди! Интер побегао испод ножа СПАЛ-у.  Аргентинац са два гола донео нову победу Неразурима.

Фудбал 07.10.2018 | 23:14
ИТА: Интер не бриљира, али има Икардија!
Изабраници Лучана Спалетија остварили су пету победу и пробили су се до трећег места, док су гости из Фераре претрпели пети пораз.

"Неразуре" до тријумфа водио је Мауро Икарди, који је голове постизао у 14, односно 78. минуту.

Једини стрелац за домаћи састав био је Палоски у 72. минуту, док је Антенучи у 18. промашио једанеастерац. 

Интер у наредном колу очекује дерби са Миланом, док СПАЛ гостује Роми. 

Интер вечерас није заслужио победу у Ферари, али Мауро Икарди јесте!

На озбиљне муке је СПАЛ ставио Интер, није заслужио да изгуби, али није успео ни да заустави фантастичног Аргентинца који је врхунским реакцијама у шеснаестерцу донео Неразурима победу од 2:1.

Интер је до шест узастопне победе у свим такмичењима стигао уз много муке и највише захваљујући сјајном егзекутору Икардију. Сјајном реакцијом и ударцем главом у 14. минуту, Икардије довео интер у вођство.

А после тога смо гледали нападе домаћих у таласима! После само четири минута су имали идеалну прилику за изједначење, али је Мирко Антенући промашио пенал који је скривио Миранда. Наставили су домаћи да нападају, али су се Неразури некако одбранили до полувремена.

И у другом полувремену је СПАЛ надиргао Интер. Испромашивали су се Антенући, Петања, Лазари… Конбално, у 72. минуту је Миланово дете Алберто Палоски погодио мрежу пошто је остао сам на другој стативи после очајсне реакције целе Интерове одбране.

СПАЛ је после изједначења спустио гас и сурово је кажњен. Перишић је пронашао Икардија у 77. минуту, а Аргентинац се маестрално снашао пред голом домаћих и донео победу Интеру. Дефинитивно је Икарди израстао у голгетера оне највише класе. Припада кругу уском најбољих “деветки” на свету…

Интер је тако наставио сјајну серију и у добром расположењу дочекује репрезентативну паузу после које је очекује градски дерби са Миланом.

Послије изненађујућег пораза средином септембра од Парме у Милану, изабраници Лућана Спалетија нижу само побједе у Серији А, али и у Лиги шампиона, иако је игра далеко од оне какву би вољели да гледају навијачи миланског тима.

Ипак, низале су се побједе и пред плаво-црнима су "падали" Тотенхем, Сампдорија, Фиорентина, Каљари и ПСВ, а у суботу увече и екипа СПАЛ-а.

И то првенствено захваљујући капитену "нероазура" Мауру Икардију, двоструком стријелцу на стадиону "Паоло Маца" у Новари, али мора се признати да је домаћин одиграо одличну утакмицу и да не би било незаслужено да је освојио бод или чак сва три.

Међутим, СПАЛ-ове бројне шансе ће бити заборављене, а памтиће се само голови Интера, од којих је први "пао" већ у 14. минуту када је мрежу Алфреда Гомиса погодио капитен гостију на центаршут хрватског репрезентативца Шиме Врсаљка.

Није гол "минуса" нимало забринуо домаће играче, који су већ четири минута касније из једнаестерца имали прилику да анулирају предност екипе са "Меаце". Одговорност је преузео Мирко Антенући и промашио цијели гол!

Могли су гости да удвоструче предност у 30. минуту да је присебнији био Балде Кеита након контранапада у којем је у тандему са Икардијем ишао директно на Гомиса, али је сенегалски чувар мреже прочитао намјеру и пресјекао лопту ка капитену Интера.

Изабраници Леонарда Семплићија у наставку су покушали да стигну барем до бода и прекину црну серију од три узастопна пораза, међутим, голман Интера Самир Хандановић је добро интервенисао у неколико наврата и спасио свој тим.

А кад је и био немоћан, као у 63. минуту, онда је нападач СПАЛ-а Андреа Петања упропастио одличну шансу и са неколико метара промашио празан гол.

Ипак, морао је Хандановић да извади лопту из своје мреже девет минута касније након што је из "петерца" погодио "резервиста" Алберто Палоски, након сјајне асистенције Алжирца Мохамеда Фареса искоса са лијеве стране.

Жељели су домаћи потпун преокрет и свом силином напали ка голу Интера, што је оставили доста простора за Икардија, који је на додавање Ивана Перишића, репрезентативца Хрватске, поново казнио промашаје СПАЛ-а - 1:2.

СЕРИЈА А, 8. КОЛО:

Ђенова - Парма 1:3 (1:3)
/Пјонтек 6 - Ригони 16, Сиљигарди 26, Ћераволо 30/

Милан - Кјево 3:1 (2:0)
/Игуаин 27, 34, Бонавентура 50 - Пелисије 63/

Аталанта - Сампдорија 0:1 (0:0)
/Тонели 76/

Лацио - Фиорентина 1:0 (1:0)
/Имобиле 37/

Наполи - Сасуоло 2:0 (1:0)
/Оунас 3, Инсиње 72/

СПАЛ - Интер 1:2 (0:1)
/Палоски 72 - Икарди 14, 78/

у суботу

Каљари - Болоња 2:0 (1:0)
/Жао Педро 22, Паволети 68/

Удинезе - Јувентус 0:2 (0:2)
/Бентанкур 33, Роналдо 37/

Емполи - Рома 0:2 (0:1)
/Нзонзи 36, Џеко 85/

у петак

Торино - Фрозиноне 3:2 (1:0)
/Ринкон 20, Базели 46, Беренгер 71 - Голданига 58, Ћијано 64/

ТАБЕЛА: Јувентус 24, Наполи 18, Интер 16, Лацио 15, Сампдорија 14, Рома 14, Фиорентина 13, Сасуоло 13, Парма 13, Милан (-1) 12, Ђенова (-1) 12, Торино 12, СПАЛ 9, Каљари 9, Удинезе 8, Болоња 7, Аталанта 6, Емполи 5, Фрозиноне 1, Кјево -1*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар