ИТА - Пола сата рафала у Ђенови: Парма као некад!

Побједа Парме у Ђенови, Пјонтек као Вијери! Нападач Ђенове стријелац у седмом узастопном мечу, али бодови са "Марасија" путују у Парму.  Пјонтек наставио да терорише, асистенција Лазовића! Крсташи славили у гостима с 3:1.

Фудбал 07.10.2018 | 14:30
ИТА - Пола сата рафала у Ђенови: Парма као некад!
Нападач који је вјероватно у најбољој форми на свијету се зове Кшиштоф Пјонтек.

Пољак који је у Ђенову дошао овог љета за само четири милиона евра из Краковије је данас у матине термину након само шест минута дошао до свог деветог гола у Серији А, четрнаестог у сезони, али је у наставку до сада на свом терену одлична одбрана Ђеновљана примила три гола за само 14 минута игре.

Након тога их ни фантастична "деветка" није могла да "спаси".

Данас на "Марасију" у осмом колу Серије А прва побједа за Парму након јануара 1994. године:

ЂЕНОВА - ПАРМА 1:3 (1:3)!

Узбудљиво прво полувријеме је отворио Кшиштоф Пјонтек када је након центаршута Дарка Лазовића ударцем главом пронашао даљи угао. Лопта је погодила стативу, али Луиђи Сепе није успио да је на вријеме избаци из гола.

Пољски нападач је први играч након Кристијана Вијерија који је постигао барем један гол на првих седам утакмица у Серији А. Легендарни "Бобо" је то учинио у дресу Интера у сезони 2003/03.

Ипак, Парма је до изједначења, а потом и до потпуног преокрета дошла у периоду од 16. до 30 минута.

Голман домаћих Јан Раду је очајно реаговао након корнера гостију, промашио лопту коју је желио да избоксује, а поклон је на другој стативи прихватио Лука Ригони који је убацио лопту у празну мрежу.

Након изједначења Ђенова је два пута била близу да поново дође до вођства. Прво је Луиђи Сепе имао доста среће након ударца Лазовића, да би Пјонтек неколико минута касније на другој стативи у скоку надвисио дефанзивца гостију, ударцем главом погодио стативу али је голман Парме овај пут био довољно брз и успио да на вријеме спријечи Пољака да дође до новог поготка.

Већ у сљедећем нападу Парма долази до преокрета. Лука Сиљигарди је одлично пробио по десној страни, ушао у шеснаестерац и лијевицом послао лопту у даљи угао.

Само четири минута касније нови шок за домаће навијачи. Антонино Бариља је послао хируршки прецизну лопту коју је у нови погодак одмјереним ударцем главом претворио Фабио Ћераволо.

До краја сјајног првог дијела Ђенова је постигла још један гол, али је он на интервенцију ВАР-а оправдано поништен због офсајда у којем се налазио Доменико Кришито.

У другом полувремену темпо је доста опао, више од игре је имала Ђенова али резултат се није мијењао.

Каквих пола сата на стадиону Луиђи Ферарис! Прштало је на све стране! Ђенова је повела у 6. минуту, а онда примила чак три комада и већ у првом полувремену схватила да ће тешко до бодова - 1:3 (1:3).

Почело је очекивано. Како другачије више да назовемо то што ради Кшиштоф Пјонтек. Овај 23-годишњи нападач практично не зна да стане да погађа, а данас је постигао гол у 6. минуту после асистенције Дарка Лазовића.

Пјонтек је исписао историју овим голом јер је постао први играч још од Кристијана Вијерија (Интер, сезона 2002/2003), да је постигао барем гол на првих седам утакмица у шампионату. Алал вера, велики подвиг! Ово му је девети гол у Серији А, односно 13 укупно у дресу Ђенове. Легендарни Аргентинац Габријел Батистута држи рекорд јер је у сезони 1994/1995 постигао чак 13 голова на првих 11 мечева у сезони! Био је стрелац на свакој од првих 11 утакмица у сезони. 

Ипак, ни то није било довољно Ђенови. Шта више, трајало је само 10 минута. Био је Пјонтек близу да да још један гол, али су га милиметри делили. И онда је уследила канонада Парме.

Три гола за 14 минута. Прво Риђони у 16, па Сиљарди у 26. и на крају Ћераволо у 30. минуту. Ђенова је била у нокдауну. Ђенова је постигла један гол у том првом делу, али он није признат.

Када се с 3:1 за Парму отишло на полувреме било је јасно да ће Парма врло вероватно отићи кући с три бода. Тако је и било.

Фантастичан почетак сезоне за Крсташе којима је ово четврта победа на последњих пет утакмица и сада се налазе на деоби 4. позиције, али уз меч више у односу на Фјорентину, Интер и Сасуоло. Парма игра као некада!

СЕРИЈА А, 8. КОЛО:

Ђенова - Парма 1:3 (1:3)
/Пјонтек 6 - Ригони 16, Сиљигарди 26, Ћераволо 30/

Милан - Кјево (15.00)
Аталанта - Сампдорија
Лацио - Фиорентина
Наполи - Сасуоло (18.00)
СПАЛ - Интер (20.30)

у суботу

Каљари - Болоња 2:0 (1:0)
/Жао Педро 22, Паволети 68/

Удинезе - Јувентус 0:2 (0:2)
/Бентанкур 33, Роналдо 37/

Емполи - Рома 0:2 (0:1)
/Нзонзи 36, Џеко 85/

у петак

Торино – Фрозиноне 3:2 (1:0)
/Ринкон 20, Базели 46, Беренгер 71 - Голданига 58, Ћијано 64/

ТАБЕЛА: Јувентус 24 (+1), Наполи 15, Рома 14 (+1), Фиорентина 13, Интер 13, Сасуоло 13, Парма 13, Лацио 12, Ђенова 12, Торино 12 (+1), Сампдорија 11, Милан (-1) 9, Каљари 9 (+1), СПАЛ 9, Удинезе 8 (+1), Болоња 7 (+1), Аталанта 6, Емполи 5 (+1), Фрозиноне (+1) 1, Кјево -1*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар