Семберац, Лука Јовић, од 10.000.000 евра!

Бенфика нема ништа против. . .

Фудбал 07.10.2018 | 23:49
Семберац, Лука Јовић, од 10.000.000 евра!
Будућност Луке Јовића опет постаје једна од централних тема португалских медија блиских Бенфики, али и оних окупљених око Ајнтрахта из Франкфурта.

После одличне сезоне под командом Ника Ковача, суперталентованог српског репрезентативца није пореметио ни долазак Адија Хитера. Млади голгетер игра све боље и то не пролази неопажено, а после оне мајсторије против Лација поново је своје име лансирао међу надолазеће звезде европског фудбала. Због тога у Ајнтрахту увелико размишљају о томе да Јовић постане велика инвестиција која би у будућности могла да донесе велики новац у перспективи. У Бенфики, чији је Јовић члан на папиру, немају ништа против да продају надареног офанзивца, али само по одређеној цени. 

Спортски директор Фреди Бобић је још летос опипавао пулс Бенфике, али до договора на крају није дошло. Подсетимо, Ајнтрахт је летос имао опцију да делимично откупи Јовићев уговор по цени од 6.000.000 евра, односно да искешира 12.000.000 евра како би Лука био 100 одсто члан клуба из Франкфурта и да се та сума исплати у две једнаке рате. Сада су водећи људи у Ајнтрахту спремни да оду корак даље и Бенфики уплате целих 10.000.000 евра одједном, али и оставе клаузулу по којој би португалском гиганту ишло још 30 одсто од наредне продаје. 

И све то полази директно од тренера Адија Хитера, који је презадовољан Јовићевим напретком и залагањем. Дете Црвене звезде је у додашњој сезони постигло три поготка на осам утакмица, од чега већ два у Лиги Европе. Тачније, у само 328 одиграних минута. 

Подсетимо, Ајнтрахт је Бенфики платио око 300.000 евра јула прошле године за двогодишњу позајмицу која се завршава наредног лета. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар