Како се вратити на колосек после 1:6?

Владан Милојевић ће се поново ослонити на резервисте, који су добро су обавили посао у мечевима са Напретком и Младости из Лучана, а сада ће имати задатак да обезбеде мирну ситуацију у тиму пред репрезентативну паузу.

Фудбал 06.10.2018 | 19:00
Како се вратити на колосек после 1:6?
Болни трагови из Париза још увек су свежи. Без обзира на то што се ради о поразу од једне од најјачих екипа данашњице, састав Владана Милојевића тешко је поднео поигравање од стране Нејмара, Мбапеа, Каванија и осталих звезда Пари Сен Жермена, па ће статег црвено-белих у првенственој утакмици са Земуном (недеља 13.00) одморити највећи део играча који су у среду нису успели да зауставе налете првака Француске.

Умор је вероватно присутан код неких играча, али је јасно да су сви, пре свега, доживели емотивни пад, од којег није лако опоравити се у тако кратком временском периоду. Овакве ствари вероватносу стављене у домен очекиваних пред почетак сезоне, па се стога свесно и радило на стварању позамашног играчког кадра, како би што већи број играча у сваком тренутку ставио у стање приправности. Меч у Горњој Вароши управо ће бити један од оних на којем ће играчи са мањом минутажом у Звездином дресу моћи да покажу како су спремни да у сваком тренутку ускоче у први план.

Управо су резервисти били ти који су и изнели највећи део досадашње сезоне у Суперлиги. Добро су обавили посао и током прошле недеље у мечевима са Напретком и Младости из Лучана, а сада ће имати задатак да обезбеде мирну ситуацију пред репрезентативну паузу, која ће добро доћи српском шампиону да поново удахне свеж ваздух и у потпуности елиминише последице тешког пораза са Парка Принчева.

"Не треба судити о једном мечу... Ово сигурно није наш максимум. Како гледате на ствари, тако вам се и дешавају у животу. Спреман сам за све што треба за ову екипу, идемо даље. Има много позитивних ствари уласком у Лигу шампиона. Моји играчи су професионалци, ако ово схвате као једну лекцију, онда ћемо овај пораз да претворимо у нешто добро", рекао је Милојевић након пораза на Парку Принчева и већ тада покушао да утиче на екипу да не клоне превише духом.

Ако се може говорити о позитивним стварима из једног таквог пораза онда би то могли да буду резервни играчи из меча у главном граду Француске. Милан Павков и Лоренцо Ебисилио у одређеној мери су успели да утичу на то да се тежиште макар на неколико минута током другог полувременапренесе на противничку страну. Снажни голгетер је баш као и у мечу са Салцбургом показао да је можда баш управо он могао да буде тај који би својим присуством на терену од самог старта меча утицао на то да одбрана противника има значајно више посла и буде постављена на другачији начин. Чим је крочио на терен у Паризу добио је неколико небеских дуела и самим тим дао времена својим саиграчима за нешто квалитетније груписање на терену.

Лоренцо Ебисилио је још од почетка сезоне морао да буде тај који ће доносити кључну превагу на средини терена, али није успео у томе, за шта је пре свега била одговорна лоша физичка припремљеност Холанађнина. Ипак, управо је некадашњи изданак Ајаксове школе у Паризу показао да би могао да буде један од нових адута Владана Милојевића на евросцени. Његово позамашно европско искуство сасвим сигурно је утицало на то да се не уплаши страшног противника, већ јенапротив, чим је крочио на терен био је креатор једине праве акције црвено-бели, која је резултирала историјским голом Црвене звезде у овом формату Лиге шампиона.

Управо би Павков и Ебисилио морали да предводе екипу у сутрашњем окршају у Горњој Вароши, а реално је очекивати да Владан Милојевић готово у потпуности измени састав у односу на онај из окршаја са Свецима. Срђан Бабић је у другом полувремену заменио Вујадина Савића, а сутра ће извесно бити стартер. Бекови Стојковић и Родић су водили немогућну борбу са Нејмаром и Мбапеом, па ће на бокове као и против Младости Гобељић и Хајдин.

Поред Ебисилија у везни ред ће и Јованчић, док ће на крила вероватно Кафу и Јевтовић, мада су ту и Милић и Срнић, који вапе за правом шансом и баш њихова енергија би могла значајно да утиче на расположење читаве екипе. Ту је и Вељко Симић, који најбоље познаје квалитете, али и мане Земунових играча. Милан Борјан је бранио на 11 везаних мечева, на Парку Принчева је имао чак 11 одбрана, али је и поред тога шест пута вадио лопту из своје мреже. Можда је ово тренутак да поново међу стативе стане резервиста Зоран Поповић, који није бранио од 12. августа и утакмице са Спартаком на стадиону Рајко Митић. Боаћи још увек осећа последице повреде, па остаје да се види да ли ће се можда наћи на клупи за резервне играче.

Црвена звезда у овом тренутку има четири бода више од другопласираног Партизана, који је подигао форму и покушаће да искористи сваку грешку великог ривала, тако да су бодови у Земуну од изузетно великог значаја за српског шампиона у овом тренутку.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар