Мурињо дигао новинаре у зору због 210 секунди!

Менаџер Манчестер јунајтеда, Жозе Мурињо, наставио је "рат" са британским новинарима.  Мурињо концизан и само мало непријатан.  Конференција за медије менаџера Манчестер јунајтеда пред меч против Њукасла трајала је три и по минута.

Фудбал 05.10.2018 | 16:45
Мурињо дигао новинаре у зору због 210 секунди!
Након што је заказао конференцију за медије за осам сати по локалном времену, одговорио на само пет питања у три минута пред меч са Њукаслом у Премијер лиги.

У атипично кратком излагању Португалац је изјавио да постоје многи разлози зашто се Јунајтед мучи ове сезоне, али је одбио да их наброји.

"Непихватљиво би било да пети меч не знамо за победу", рекао је Мурињо, што се Јунајтеду није десило још од 1999. године.

Упркос десетом месту у Премијер лиги Мурињо износи тврдњу да ни у осталим најјачим лигама Европе табела не одсликава реално стање, јер је сезона тек почела.

"У позицији смо да можемо много више. Потребне су нам победе, посебно у овом тренутку. Да бисмо се поправили морамо да дођемо до три бода".

Једини тријумф у Премијер лиги ове сезоне Јунајтед је остварио на отварању сезоне против Лестера (2:1).

"Имамо само један пораз на свом терену ове сезоне, само један од седам мечева. Ипак, имамо и три ремија", своје виђење кризе резултата изнео је Мурињо.

Утакмица између Манчестер Јунајтеда и Њукасла игра се у суботу од 18.30 на Олд Трафорду.

Жозе Мурињо признао је да је актуелна серија од четири утакмице без победе "неприхватљива"за клуб величине Манчестер јунајтеда и да је зато врло важно освојити три бода у утакмици 8. кола Премијер лиге против Њукасла (субота, 18.30).

"Код куће имамо само један пораз од почетка сезоне. Од последњих седам утакмица у свим такмичењима изгубили смо само једну, али на 'Олд Трафорду' имамо три узастопна ремија. Нисмо осетили горчину пораза, али ни радост победе. Можемо много боље од позиције на којој смо сада и зато је важно да у суботу пробамо да освојимо три бода", рекао је португалски стручњак на конференцији за новинаре која је почела у 8.30 по локалном времену.

"Специјални" је још изјавио да изузетно поштује стратега гостију Рафаела Бенитеза, са којим је водио жестоке битке још док су седели на клупама Челсија и Ливерпула пре петнаестак година.

"Његови тимови су увек одлично организовани и чврсти када играју са противницима из горњег дела табеле. Бенитез је мајстор да означи противникове врлине и пронађе начине да их осујети. Ове сезоне нису освајали бодове против фаворита, али су им правили проблеме и губили 'тесним' резултатима. Зато очекујемо тежак меч", навео је Мурињо.

Упитан због чега Манчестер јунајтед ове сезоне не функционише добро, Мурињо је одговорио:

"Из више разлога".

Можете ли да кажете који су то разлози?

"Не".

"Црвени ђаволи" су уочи 8. кола у средини премијерлигашке табеле са половичним учинком - три победе, један реми, три пораза, за укупно 10 од могућег 21 бода. Уз то имају негативну гол-разлику 10:12.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар