Барса преко Рамаданија доводи штоперску звер!

И решава проблем! Каталонци нашли решење. . .

Фудбал 08.10.2018 | 08:00
Барса преко Рамаданија доводи штоперску звер!
Барселона је на дужи период остала без Самуела Умтитија, можда и најпоузданијег дефанзивца којег има. Чак и до Умтитијеве повреде је Барсина одбрана деловала лоше, а тек сада се шири страх у Каталонији од тога како би могла да изгледа последња линија. Зато се спекулише о куповини штопера, а локални медији јављају да је Барса нациљала Калидуа Кулибалија из Наполија!

Још се не зна колико дуго ће одсуствовати Умтити јер ће се прво покушати са убризгавањем плазме у повређено колено, али вероватнија опција је да ће Француз морати на операцију лигамената и вишемесечну паузу. У том случају Валверде остаје са Пикеом који је у очајној форми и најслабија је карика у одбрани, непоузданим Вермаленом и новајлијом Ленглеом који се још мучи да се привикне. За борбу на три фронта, Барси је потребан поуздан штопер.

Иако се најчешће помињало име Ајаксовог вундеркинда Матијаса Де Лихта, каталонски Мундо Депортиво и неки италијански медији јаваљају да је мета један од натраженијих штопера Калиду Кулибали. Можда и најбоље решење у овом тренутку. Тешко да тренутно постоји боља куповина за штоперску позицију од Кулибалија...

Сенегалац је у Наполију израстао у једног од најбољих на свету на својој позицији. Челси је у више наврата - чак и пре доласка Сарија, а поготово после тога – покушавао да га доведе, али је Де Лаурентис био непопустљив. Међутим, откако је Фали Рамадани постао менаџер Наполијевог дефанзивца, трансфер није немогућа мисија. Рамадани је летос са Барсом преговарао о још једном свом клијенту Миралему Пјанићуи том приликом су Каталонци поменули и Кулибалија као посао у перспективи. Сада им је тај трансфер постао потреба, а не само опција.

Задатак да доведе Кулибалија је добио директор Ариједо Брајда, некадашњи Миланов оперативац и човек који у Италији има добре везе. На њему је да убеди Де Лаурентиса у продају Кулибалија. Што неће бити лако... Сенегалац је 1. септмебра потписао нови уговор до 2023. године са откупном клаузулом од 200.000.000 евра која креће тек од 2020. године. Дакле, Де Лаурентис сада може да поставља услове какве хоће.

Барсина намера је да прво понуди 65.000.000 евра за Кулибалија, да преко менаџера Рамаданијапридобије играча на своју страну и да изврши притисак на Де Лаурентиса. Међутим, чини се да ће Каталонци морати да много дубље завуку руку у џеп ако желе Сенегалца. Можда и да сруше рекорд Вирџила ванДајка, као најскупљег дефанзивца у историји којег је Ливерпул прошлог јануара палтио скоро 85.000.000 евра. За та паре би и Де Лаурентис размислио...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар