Еуфорија у Загребу - да ли је дошао крај проклетству?

Скоро пола века загребачки Динамо чека европско пролеће, ова јесен наговештава да би том чекању коначно могао доћи крај.

Фудбал 01.10.2018 | 11:45
Еуфорија у Загребу - да ли је дошао крај проклетству?
Динамо је на сјајан начин почео Лигу Европе, први пут "модри" су остварили победе у уводна два кола.

Након импресивних 4:1 против Фенербахчеа на премијери, Динамо је срушио и Андерлехт са 2:0 у Бирселу.

"Много смо срећни због победе. Остварили смо наш циљ и одиграли одличну утакмицу. Показали смо гард какав Динамо треба да има", рекао је капитен Динама Аријан Адеми. 

Динамо је доминирао у Белгији, упустио чак 17 шутева ка голу Андерлехта, а домаћина је већег дебакла спасао голман Дидилон који је имао осам одбрана.

"Могли смо дати још који гол. Имали смо много прилика, то је феноменална статистика колико смо имали удараца и покушаја. Показали смо да смо прави и желимо да наставимо. Хвала навијачима који су били уз нас", додао је капитен.

Динамовој победу умногоме је кумовао Србин Огњен Врањеш, босанскохерцеговачки репрезентативац је прво направио пенал у 19. минуту, а онда добио црвени картон у 46.

Загрепчани су то максимално капитализовали поготком Амера Гојака, који је уз мало среће и одбитак преварио Дидилона средином другог полувремена те омогућио Динаму мирну завршницу меча.

"Ма, пресрећни смо. Слушали смо тренера и испунили његове замисли. Зато смо остварили вредну победу. Цела екипа је показала да је права, нисмо допустили Андерлехту да се разигра. Задовољни смо с 2:0 и три бода, не требамо се ничега плашити, морамо да натавимо овако", рекао је Гојак.

У трећем колу Динамо гостује Спартаку у Трнави 25. октобра. Нови бодови би додатно приближили "Модре" првом европском пролећу од 1970. године.

Група Д:

1. Динамо Загреб 2 2 0 0 6:1 6
2. Фенербахче 2 1 0 1 3:4 3
3. Трнава 2 1 0 1 1:2 3
4. Андерлехт 2 0 0 2 0:3 0

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар