СзП: Побјеђујемо са народом

Република Српска седмог октобра побјеђује заједно са народом, на достојанственим и мирним изборима, како то доликује сваком цивилизованом и савременом друштву, поручено је са конвенције Савеза за побједу у Добоју.

Република Српска 04.10.2018 | 23:22
СзП: Побјеђујемо са народом
"Многи су сумњали да ће Добој показати неко друго лице, али неће. Добој је показао лице припадности Српској демократској странци и то се види у вечерашњем побједничком амбијенту. СДС је овдје дубоко укорјењена и из Добоја господин Иванић и ја крећемо у побједу“, поручио је кандидат СзП за предсједника РС Вукота Говедарица.



Он сматра да је неуобичајено што су његов и противкандидат Младена Иванића одбили ТВ дуеле, али да то и није толико битно, колико чињеница да је садашња власт свој мандат почела са куповином народних посланика, а завршава га са убиством бањалучког студента.

„Све су учинили да заташкају то убиство и питамо се да ли је будућност са таквим људима на врху Српске извјесна. Дефинитвно није. Истина и правда морају бити задовољене и тада ћемо добити оно што СзП жели, а то је побједа народа“, рекао је Говедарица.



Кандидат СзП за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да је прије десетак дана позвао противкандидата на ТВ дуел, на сучељавање аргументима, али да је очигледно да Милорад Додик нема аргументе.

”Предложио сам да пред више медијских кућа, уживо, пред јавности Републике Српске заједно покажемо народу шта нудимо. Ко има аргументе, а ко има празне приче. Изабрао је да се у кампањи крије иза других, да напада, а не смије уживо пред људима да ме погледа у очи, јер нема ниједан доказ за своје бесмислене тврдње. Изабрао је да буде кукавица”, рекао је Иванић.

Поручио је људима да изађу на изборе, јер тако сигурно спрјечавају манипулацију.



Носилац листе СДС за НС РС из Изборне јединице 5 Небојша Марић рекао је да СзП побјеђује седмог октобра, те да ће се након тога залагати за равноправан положај за Добој, Петрово, Станаре, као и да се Српска врати народу који ће одлучивати о току своје будућности.

Носилац листе СДС за ПС БиХ из Изборне јединице 2 Обрен Петровић рекао је да осмог октобра креће рад и залагање за остварење значајних резултата и рјешења за грађане Добоја и Српске, али и наступ према Сарајеву који ће донијети бољитак Српској.

"Република Српска може бити успјешна, може бити боља и праведнија. Потребно је да повјерујемо да има још части, одговорности и људи који неће ставити лични интерес ипред интереса читавог народа. А има их! Имамо будућег народног предсједника који нема ниједну мрљу у својој биографији, који од народа није отео и једини који је прије избора гарантовао да имовину неће увећати ни за једну марку више од своје плате. Имамо Вукоту Говедарицу! Имамо Младена Иванића који наш народ није увео ни у један конфликт, а чврсто је стајао иза наших интереса кад год и гдје год је то требало - без галаме, али са дјелима која су још недавно одредила нашу судбину. Имамо људе на листама који су спремни одрећи се могућности да имају примања од неколико хиљада марака, јер ће изгласати принцип - "један човјек, једна буџетска плата". Људе који ће изгласати закон о пориеклу имовине и отето вратити народу. У недјељу неће побједити савез, странке или политике - у недјељу ће побиједити народ", рекао је Слободан Васиљевић, кандидат ПДП-а за НСРС из ИЈ 5.



Оливера Недић, кандидаткиња ПДП-а за НСРС из Добоја казала да лоша економска ситуација због које се људи све теже одлучују за оснивање породица, као и масовни одлазак становништа ризикују по први пут биолошки опстанак нашег народа у овој земљи:

"Зато, неопходно је подржати породице, родитеље и будуће родитеље. Увешћемо матерински додатак на мјесечном основу за сваку мајку која роди треће дијете у висини половине просјечне плате у Републици Српској, те матерински додатак на мјесечном основу за сваку мајку која роди четврто дијете у висини просјечне плате у Републици Српској. Тако ћемо стимулисати останак и умјесто затварања школа, што нам се дешава годинама, поново имати пуне клупе ђака".