Бонући: Ово је мој најјачи Јуве!

Искусни штопер срећан је што навијачи почињу да га поново прихватају као свог.

Фудбал 08.10.2018 | 16:00
Бонући: Ово је мој најјачи Јуве!
Леонардо Бонући био је "жива легенда" Јувентуса док лета 2017. није без неког очигледног разлога одлучио да напусти табор првака Италије и пређе у Милан.

Такође неочекивано, вратио се међу црно-беле после само годину дана и сада је у процесу поновног навикавања на свој клуб, као и враћања навијачког поверења.

"Лепо је опет добити аплауз са 'југа', као што се десило када сам у суботу дао гол Наполију", рекао је Бонући за "Коријере дело спорт".

"Увек сам гајио огромно поштовање према навијачима Јувентуса. Наравно, прошлост се не може избрисати, али ту сам да дам све што имам за клуб и надам се да ће се са трибине на којој су наши најватренији навијачи, једном поново заорити моје име, као некада".

Бонући, који је за гиганта из Торина играо од 2010. до 2017. и учествовао у освајању шест узастопних "скудета", сматра да је актуелни састав, појачан и Кристијаном Роналдом, испред свих тимова из ранијих сезона.

"Ово је најјачи Јувентус за који сам играо. По карактеру и менталитету је без премца. Одлучнији смо, немилосрднији према противницима и гладнији успеха. Направили смо корак напред и тренутно све изгледа лако и једноставно, али сезона је дуга и неће увек бити тако. Очекујем да у децембру будемо озбиљно тестирани", навео је 31-годишњи штопер.

"Стара дама" ће у последњем месецу 2018. године одиграти серију тешких утакмица у Серији А (Фиорентина, Торино и Аталанта у гостима, Интер и Рома код куће), а ту је и меч последњег кола Лиге шампиона против Јанг Бојса, који можда неће бити толико важан.

"Морамо добро да напунимо 'резервоаре' за други део сезоне, јер ћемо се од марта до маја борити за све трофеје", оптимиста је Бонући.

СИН? НЕКА ГА У ТОРИНУ

Бонућијев син Лоренцо почео је да тренира фудбал и то у најмлађој селекцији градског ривала, Торина.

"Као што знате, он је велики фан 'Гала' Белотија и навија за Торино. Био је тамо на проби, допало му се и сада је у њиховој школи. Немам никакав проблем са његовим избором, важно ми је само да му је лепо. И да нема проблема због његовог оца".

Јуве је од почетка сезоне одиграо девет утакмица и остварио исто толико победа - седам у Серији А, где је другопласираном Наполију већ одмакао шест бодова и две у Лиги шампиона, где му крајем октобра и почетком новембра предстоји двомеч са Манчестер јунајтедом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар