Додик је саучесник у рушењу Српске

- Позвао сам Додика  на прес-конференцији да изађе и каже ко су ти људи и медији,који дестабилизују Републику Српску. Ако им је циљ рушење и дестабилизација Српске, обавеза предсједника је да предузме мјере. Ако их не предузме, а зна ко руши Српску, Додик је саучесник у рушењу Српске, рекао је у интервјуу београдском листу Данас српски члан у Предсједништву БиХ Младен Иванић.

Република Српска 04.10.2018 | 18:13
Додик је саучесник у рушењу Српске
На питање да ли је истина да је Додик једини гарант опстанка РС и да у случају ваше побједе РС пријети опасност да изгуби нешто од својих надлежности, Иванић је одговио:

"Ако Додика слушате, јесте. Али ако погледате документе, истина је сасвим другачија. За вријеме власти Додикове партије на нивоу БиХ, Српска је изгубила више од 40 надлежности. Откако сам ја у Предсједништву БиХ Српска није изгубила ни милиметар. Додикова партија је увела заједничке регистарске таблице, саобраћајне дозволе, пасоше, пребацила држављанства на БиХ, успоставила на десетине институција које нису прописане Дејтонским споразумом и пренијела надлежности са Српске на БиХ"казао је Иванић.

Он је даље навео да су Додикови људи на основу декларације његове партије потписали да су за НАТО, само неколико мјесеци након што је Србија донијела одлуку о војној неутралности.

"Управо Додик је прољетос лобирао да на јунском самиту НАТО буде активиран Акциони план за чланство (МАП), који је потписао мој претходник, а његов партијски колега Небојша Радмановић. Ја никад нећу пристати да Српску гурнем у НАТО, док год је Србија изван", казао је иванић.

Он је рекао да не глуми Србенду, него је истински Србин.

"Док он себе сматра Републиком Српском, за вријеме његове власти број Срба у БиХ спао је на око 900.000. И то је страшно. Ја сам зауставио губитак надлежности и сачувао Српску. Додикова побједа би Српску ослабила, али – неће побиједити", казао је Иванић.

Да ли је човјек ког финансира и гура Запад како то тврде његови противници, Иванић је рекао да је затражио доказе за такве тврдње већ неколико пута, али још их нема.

"Тражио сам их и прољетос кад је Додик извукао причу о неких 40 британских обавјештајаца који наводно руше Српску и, ваљда, прислушкују највише представнике власти Српске и Србије. Тражио сам имена, да могу да учиним све да их протјерам. Нема их. У међувремену је Додиков човјек, Никола Шпирић, у парламентарној комисији која се бави тим пословима потврдио да прича није тачна. Али џаба, он се опет досјетио теме. Јер нема конкретнију", казао је Иванић.

Подсјетио је да је Додик прошле седмице јрекао да је у одређене медије и НВО уложено 40 милиона марака да дестабилизују Српску.

"Позвао сам га на прес-конференцији да изађе и каже ко су ти људи и медији, именом и презименом. Ако им је циљ рушење и дестабилизација Српске, обавеза предсједника је да предузме мјере. Ако их не предузме, а зна ко руши Српску, Додик је саучесник у рушењу Српске", казао је Иванић.

БН ТВ

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Савез ОСТАНАК

04.10.2018 16:22

Младене, са тобом и Вукотом до побједе!!! СВИ ИЗАЋИ НА ИЗБОРЕ И СРУШИТИ НАЈГОРЕГ ДИКТАТОРА И РАЗБОЈНИКА У СРПСКОЈ ИСТОРИЈИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руни

04.10.2018 16:54

Вукота побједјује сви на изборе

Name

Цар,

04.10.2018 17:16

народе, што пре то боље: извршите Тај царки рез ;одстраните тога манијака 'и двигните оптужницу достава је тога терорја. моје и циља је та Власта да тероризирање медије

Name

Игор

04.10.2018 16:23

Јос да ово пренесе РТРС а могао би и неки медиј у Србији а не само Данас . Срби зиве у најопаснијем мраку . Презивјели смо комунистицки мрак , презивјели смо рат да ли имамо снаге за овај мрак или цемо нестати са ових простора ?! Нисам опримиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

04.10.2018 16:55

А и вечерње новости су још горе. Чист Додиков лист.

Name

Бијељина

04.10.2018 16:47

Има ту и истине и лази свега ту има циљ је исти доцепати се столице јос један мандат и стјерат це те ви србе са ових 900000 хиљада на јос мањи цифру,од 1400000 колико је било 92год.Залосно је то да 500000 хиљада људи нестане са овога простора за мало висе од 25год са оваквом политиком и перспективом црни су дани за све у БиХ и први и други и треци народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

04.10.2018 16:56

Милорад Додик брани хрватске интересе. За Ројтерс је некидан изјавио да високи представници у БиХ стварају нестабилност у земљи и навео примјер: "Високи представници развалил могућност да у ФБиХ постоји квота хрватских гласова за обавезујуће одлуке.!" А то што су ти исти представници смјенили пола српских политичара из СДСа и Радикала то њега не занима. ГОТОВ ЈЕ✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

04.10.2018 16:57

Људи јели висе доста те одбране и русења РС имате ли и један и други имена ти који нападају РС ко су ти казите да народ зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дацх

04.10.2018 17:20

Младене . Стани пред народ на тргу па нека прица ко ста хоце. Да видим тог Лукацевог клосара који смије напасти председника БИХ . Немој се устезати од сељака који цак немају ни војску (продали је ММФ-у ). Ти си најмоцнији Србин у БИХ а не овај сељак из Лактаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

04.10.2018 17:22

Драга брацо и сестре у недјеље су избори. У недјељу одлуцујемо о спасу српског рода. Интелигенцијо српска пробуди се и гласај. Гласај по својој савјести. Не дозволите висе никад да нам вриједјају памет, знање, звање. Сад гласај јер сутра це бити касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андела

04.10.2018 18:20

Изадимо на изборе и гласајмо !Ово нам је последња санса да спасимо РС !

Name

На Залост

04.10.2018 18:51

Напредна интелигенција је давно истјерана вани,остала је само фукара и сљам и ми са њима.

Name

Фијакер

04.10.2018 19:00

Човјек који себе назива патриотом окупо је око себе све криминалце, убице и усташе. Они могу њему дати глас и да буде њихов представник. За Србе је он непријатељ бр. 1. Бисерка спада у усташе па даљи коментар је сувишан. Уздам се још у Младена и Вукоту па ако и они закажу, нема нас више ни на мапи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕГЗОДУС?

04.10.2018 19:08

ОД ОВИХ ИЗБОРА ЗАВИСИ КОЛИКО ЦЕ ЉУДИ ОСТАТИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.У СЛУЦАЈУ ПОБЈЕДЕ РЕЗИМА МАЛО ЈЕ ГРАДЈАНА КОЈИ ЦЕ СВОЈУ БУДУЦНОСТ ВИДЈЕТИ У ВЛАДАВИНИ МАФИЈАСКОГ ТЕРОРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

04.10.2018 19:31

Додик је организатор русења републике српске њему је свето само 100000000€ а за народ га заболе то се види кад иде на своје скупове који је он криминалац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андела

04.10.2018 19:55

Професоре ,он је својим дјелима показао ко је и ста је .Истински непријатељ РС и српског народа .Спасите нас од Додикове бриге и љубави !!!Изадимо на изборе !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

05.10.2018 09:41

Мислим да је проблем градјана БИХ ИСТИ А ТО СУ ОВИ НАЦИОНАЛИСТИ И ПОЗИЦИЈА И ОПОЗИЦИЈА . ЈЕБЛА ВАС ВАСА И БИХ И РС . ДОК ЗА ВАСЕ ФОТЕЉЕ ГИНУ НАСА ДЈЕЦА . МАРС У ПМ МАТЕРИНУ И ТИ И ДОДИК И ИЗЕТБЕГОВИЦ И ЦОВИЦ И ВУКОТА КОЛИКО ВИДИМ ЗА НАС АЛИ ЗА ЈУГОСЛОВЕНЕ НЕМА ЗИВОТА ЈОС И ЗА БУДУЦИ 30 ГОД ДО ТАД ЦУ И УМРЈЕТИ . МЕНИ НАМА И ОВОЈ ДЈЕЦИ СТЕ УЗЕЛИ И ПРПСЛОСТ И БУДУЦНОСТ ЗАСТО ЗА ТО ДАБИ СЕ ДОБРО НАКРАЛИ И СЈЕДИЛИ У ВАСИМ ФОТЕЉАМА СВИ ВИ СТЕ СКОЛОВАНИ ИСТО ...ЗАВАДИ ПА ВЛАДАЈ . ЕТО ЈА БИХ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА ...АДАМА СУКАЛО ИЛИ ДАВОРА ДРАГИЦЕВИЦА ТУ ВИДИТЕ ДА НЕМАМ НИСТА НИ ПРОТИВ СРБА НИТИ РС ПО МЕНИ НЕК ВЛАДАЈУ ЦЈЕЛОМ БИХ АЛИ ТО СЕ ЗОВЕ ПРАВДА ..АЛИ ЗА СВЕ ЉУДЕ И НАРОДЕ НА ПРОСТОРУ ЦЈЕЛЕ БИХ . ДОСТА ЈЕ ВИС ОВИ СТО СЕБЕ САМИ ПРОГЛАСАВАЈУ НЕКИМ ВЕЛИКИМ СРБИМА.МУСЛИМАНИМС.ХРВАТИМА. НАМА ТРЕБАЈУ ОНИ СТО СЕ ПОНОСЕ ДА СУ РАВНОПРАВНИ И ПО ВЈЕРИ И ПО ДРЗАВИ .

ОДГОВОРИТЕ