Прича: Емоција - то у Паризу нису успели да купе!

Црвена звезда је апсолутно заслужено поражена на "Парку принчева", али у нечему је, ипак, боља од Пари Сен Жермена.

Фудбал 04.10.2018 | 21:10
Прича: Емоција - то у Паризу нису успели да купе!
"То тешко може да се схвати, то не може да се плати. Тај осећај наш кад погодак даш", гласе стихови једне од песама навијача Црвене звезде.

Управо они најбоље описују гостовање црвено-белих у Паризу.

Играо се 74. минут када је Марко Марин затегао ногу и "опалио" по лопти која се потом закопрцала у мрежи иза леђа Алфонса Ареоле. Уследио је трк Звездиног фудбалера са раширеним рукама и осмехом на лицу. Као да је донео изједначење свом тиму или бар смањио на гол заостатка, а не на четири (до тог тренутка ПСЖ је водио 5:0, на крају победио 6:1).

У сва три "копа" Звездиних навијача на три различите стране "Парка принчева", упркос томе што им због казне УЕФА није било нимало лако да дођу до улазница, уследило је одушевљење и сав бол гледања дешавања на терену у претходних 70 и "кусур" минута као да је нестао. Тај један гол био је довољан да се поново осете поносно. Као онда када је у Салцбургу изборен пласман у Лигу шампиона.

Знали су црвено-бели одмах после жреба шта их чека у групи са Ливерпулом, Пари Сен Жерменом и Наполијем, али нису бринули.

"Сами смо хтели да будемо овде", изјавио је Владан Милојевић пред дуел са скупоценим Парижанима.

После 0:0 са Наполијем на старту, није сигурно очекивао тако убедљив пораз свог тима - најубедљивији у историји шампиона Европе из 1991. када је у питању међународна сцена - али већ од првог минута било је јасно шта се спрема.

Може се Звездиним играчима замерити да су били превише уплашени, да су паничили и били недовољно борбени и енергични, међутим, питање је колико је оних који би се другачије снашли да су били у њиховој кожи и наспрам себе имали Нејмара, Мбапеа, Ди Марију, Каванија, Вератија... Све максимално жељне да се искупе за пређашњи пораз од Ливерпула (2:3).

ПСЖ је екипа која игра фудбал на неком другачијем нивоу, предвођена најскупљим фудбалерима данашњице и нема много тимова који им се могу супротставити озбиљније од црвено-белих.Тешко је рећи да би Владан Милојевић и његови играчи требало да извуку поуке из ове утакмице, јер услови у којима функционише француски клуб не могу да се пореде са стањем у ком је Звезда.

На ово гостовање требало би гледати само као на велико искуство, резултатски болно, али по нечему и лепо.

Показали су навијачи црвено-белих какву емоцију имају према свом клубу. Око 1.000 их је допутовало у Париз упркос казни УЕФА и потешкоћама да дођу до нимало јефтиних улазница. И поред тога што су знали да су шансе за повољан резултат готово равне нули.

Навијали су цео меч, са све три стране стадиона, пошто је северна била затворена. По завршетку утакмице поздравили су своје играче аплаузом и скандиранем "шампиони, шампиони".

За разлику од њих, домаћи навијачи - осим једне групе коју чине младићи арапског и афричког порекла - оглашавали су се тек повремено, најчешће на Нејмарово позивање док иде да изведе корнер. Велики број њих стадион је напустио и пре краја утакмице...

Зато, можда Црвена звезда на терену не може да парира тренутно водећим европским клубовима, али има и нешто на чему јој други могу позавидети. Јер, емоција се новцем не може купити.

Увериће се Парижани најбоље у то када у децембру буду гостовали у Београду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар